SANATATE

Vitamina pe care trebuie să o iei numai dimineața: Este mai bine absorbită de organism

Foto: Pinterest.com

Vitamina D este o vitamină liposolubilă importantă pentru sănătatea oaselor. De asemenea, este esențială pentru menținerea unui sistem imunitar puternic.

Pentru cei care au un nivel scăzut de vitamina D, creșterea aportului poate reduce, de asemenea, depresia și poate îmbunătăți rezistența. Dacă vă gândiți să luați suplimente de vitamina D, este important să vă consultați mai întâi cu medicul dumneavoastră dacă aveți nevoie de ele sau nu și ce doză ar trebui să luați.

Potrivit experților în sănătate, momentul din zi este, de asemenea, important atunci când vine vorba de suplimentele de vitamina D.

CITEȘTE ȘI: Vitamina D și diabetul: Efectul benefic pe care îl are asupra acestei boli

Momentul potrivit pentru a le lua

Potrivit doctorului Ross Perry, suplimentul „trebuie luat dimineața”, a declarat acesta pentru Express UK.
Dr. Perry a explicat: „Acest lucru se datorează faptului că, dacă luăm vitamina D în mod natural de la soare, o sintetizăm în timpul zilei, așa că este mai bine să fie luată dimineața”.

„Principala sursă de vitamina D este soarele. Deficitul de vitamina D a fost asociat cu lipsa de energie și oboseala, așa că este firesc ca prin obținerea dozei zilnice prin expunerea naturală la soare să crească nivelul de energie”, a adăugat el.

Lumina soarelui este foarte importantă

Cea mai mare parte a vitaminei D o obținem prin expunerea la lumina soarelui. În timpul verii, este suficientă o simplă expunere a brațelor și a picioarelor de două-trei ori pe săptămână, timp de 15-20 de minute.
Cel mai bun moment pentru a vă înmuia la soare pentru a obține maximum de vitamina D este între orele 10 și 15. La amiază, soarele este la cel mai înalt punct și organismul poate fi capabil să fabrice vitamina D cel mai eficient în mai puțin timp.

Surse alimentare de vitamina D

Pe timp de iarnă, mai ales dacă locuiți în locuri unde nu există lumină solară adecvată, vă puteți face aportul de vitamina D prin alimente precum

  • Somon
  • Carne roșie
  • Gălbenușuri de ou
  • Ficat
  • Alimentele fortificate

Nu exagerați

Administrarea unei cantități prea mari de vitamina D poate avea, de asemenea, un impact negativ asupra organismului dumneavoastră. Poate duce la acumularea de calciu, ceea ce poate slăbi oasele și poate afecta inima, precum și rinichii.

Dr. Perry a adăugat: „Acest lucru este valabil pentru adulți, inclusiv pentru femeile însărcinate și care alăptează, pentru persoanele în vârstă și pentru copiii cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani. Copiii între un an și 10 ani nu ar trebui să depășească mai mult de 50 micrograme, iar sugarii sub 12 ani nu ar trebui să depășească mai mult de 25 micrograme.”

CITEȘTE ȘI: De ce să iei vitamina D împreună cu vitamina K: Are de-a face cu oasele și inima

Cine este mai vulnerabil

Deși oricine poate dezvolta o deficiență de vitamina D, unele persoane sunt mai vulnerabile decât altele. Deficitul de vitamina D are un impact mai mare asupra femeilor aflate în postmenopauză, comparativ cu bărbații.
Persoanele obeze și cele care au peste 65 de ani pot avea, de asemenea, niveluri mai scăzute de vitamina D din cauza dietei lor, a expunerii reduse la soare sau a altor factori.

Comentarii: