SANATATE

Vitaminele care îți pot crește tensiunea arterială: La ce să fii precaut

Vitaminele care îți pot crește tensiunea arterială: La ce să fii precaut. Deși suplimentele de vitamine sunt concepute pentru a imita vitaminele care apar în mod natural, este posibil să nu fie în compoziția chimică exactă a modului în care sunt primite prin dietă.

Cercetătorii cred că este mai bine să obțineți vitamine din dieta în sine, cu excepția vitaminelor precum acidul folic, care este mai bine absorbit de organism prin suplimente decât prin alimente.

Cum afectează vitaminele tensiunea arterială

Hipertensiunea sau tensiunea arterială crescută apare atunci când presiunea sângelui care pompează pereții arterelor este mai mare decât nivelul normal. Cercetările au arătat că multe vitamine pot crește tensiunea arterială, fie afectând direct sistemul cardiovascular, fie chiar interferând cu medicamentele pentru tensiunea arterială.

CITEȘTE ȘI: Îți amorțesc mâinile și picioarele? Este un semn că îți lipsește o vitamina importantă

Anumite suplimente precum coenzima Q10 (ubichinona) și melatonina au efecte antihipertensive, care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

Vitaminele care îți pot crește tensiunea arterială

Vitamina E

Este vitamina responsabilă cu protejarea împotriva leziunilor celulare. Vitamina E reduce capacitatea organismului de a forma cheaguri de sânge. Prin urmare, dozele mari de vitamina ar putea crește riscul de sângerare după o leziune sau sângerare cerebrală. De asemenea, poate crește riscul de sângerare pentru cei care iau medicamente pentru subțierea sângelui.

Vitamina K

Ajută la formarea cheagurilor de sânge și menține sănătatea oaselor. Prin urmare, administrarea de suplimente de vitamina K poate interfera cu medicamentele de subțiere a sângelui și poate crește riscul de cheaguri de sânge, atacuri de cord sau accident vascular cerebral.

Vitamina D

Este esențială pentru a ajuta organismul să absoarbă calciul și alte minerale. Cu toate acestea, o supradoză de vitamina D poate provoca hipercalcemie sau acumulare anormal de mare de calciu în sânge, provocând toxicitate pentru vitamina D. Simptomele includ hipertensiune arterială, aritmii cardiace, simptome gastrointestinale, insuficiență renală și modificări ale stării mentale.

Arnica

Este o plantă folosită uneori pentru a aroma alimentele. Poate fi otrăvitoare atunci când este consumat în cantități mai mari. Arnica este folosită ca supliment pentru durerea cauzată de osteoartrită, sângerări, vânătăi, umflături după intervenții chirurgicale și alte afecțiuni, deși nu există suficiente cercetări pentru a susține beneficiile. Este nesigur de utilizat pentru a-l lua pe cale orală și poate provoca probleme cardiace, amețeli și alte probleme medicale.

CITEȘTE ȘI: Vitamina care poate distruge oasele: La ce să ai grijă

Portocală amară

Este derivată din extractul de fructe sau coajă de portocală amară și este adesea folosită ca supliment pentru pierderea în greutate și ca produs de performanță sportivă. Deși studiile au arătat rapoarte contradictorii cu privire la efectul suplimentelor cu portocale amare, multe cazuri de infarct miocardic, accident vascular cerebral și angină pectorală au fost legate de consumul acestuia, potrivit doctorulzilei.ro.

Guarana

Planta este folosită în băuturile energizante care conțin cofeină. Utilizarea excesivă a cofeinei poate crește tensiunea arterială și ritmul cardiac și poate provoca tulburări de ritm cardiac.

Comentarii: