SANATATE

Vitaminele de care ai nevoie pentru o circulație mai bună a sângelui: Mai ales când vine vorba de picioare

veintreatmentclinic.com/

Vitaminele de care ai nevoie pentru o circulație mai bună a sângelui: Mai ales când vine vorba de picioare. Circulația este procesul prin care inima pompează sângele prin corp. Pe măsură ce circulă, el furnizează oxigen și nutrienți celulelor și elimină deșeurile. Acest proces este vital pentru organism.

Dacă o persoană dorește să îmbunătățească circulația, ar trebui să ia în considerare lucruri precum renunțarea la fumat, reducerea aportului de grăsimi saturate și încercarea de a nu sta jos pentru perioade lungi de timp, potrivit Medical News Today.

Atunci când o persoană suferă de o circulație deficitară se poate confrunta cu oboseală, edeme, amețeli, dureri de cap, mâini și picioare reci, dureri de picioare, crampe musculare, bătăi neregulate ale inimii, căderea părului și piele uscată, amorțeală sau furnicături în anumite părți ale corpului, printre altele.

CITEȘTE ȘI: Desertul care îmbunătățește circulația sângelui și scade colesterolul

 • Simptomele unei circulații deficitare
 • piele rece, uscată sau descuamată
 • mâncărimi la nivelul picioarelor
 • pete roșii pe picioare
 • prezența vaselor mici sau a venelor varicoase.
 • glezne și picioare umflate
 • decolorare palidă sau albăstruie în zonele cu circulație deficitară
 • crampe la nivelul picioarelor
 • furnicături, furnicături sau amorțeală la nivelul picioarelor
 • absența părului de pe picioare
 • crăpături la nivelul călcâielor

În acest sens, portalul de sănătate și wellness Saludaio dezvăluie o serie de vitamine esențiale pentru procedura de sânge și indică care este cea mai bună.

Vitaminele de care ai nevoie pentru o circulație mai bună a sângelui: Niacina

Aceasta este o vitamină B care susține circulația sângelui și se găsește în alimente precum sfecla roșie, arahidele, peștele și semințele de floarea-soarelui. De asemenea, ajută la scăderea nivelului de colesterol rău, prevenind întărirea vaselor de sânge. Deși sunt disponibile suplimente de niacină, trebuie consultat un medic înainte de a lua niacină.

Vitaminele de care ai nevoie pentru o circulație mai bună a sângelui: Vitamina E

Această vitamină îmbunătățește circulația sângelui, deoarece dilată vasele de sânge pentru a permite un flux neîngrădit. În plus, vitamina E este, de asemenea, necesară în producția de globule roșii și în prevenirea coagulării.

Pentru a obține această vitamină, persoanele pot consuma alimente precum legume cu frunze verzi, nuci, semințe sau uleiuri vegetale. Ca și în cazul niacinei, vitamina E este disponibilă într-o varietate de suplimente. Cu toate acestea, trebuie consultat un medic înainte de a lua aceste suplimente.

Vitaminele de care ai nevoie pentru o circulație mai bună a sângelui: Vitamina C

Aceasta este una dintre cele mai cunoscute vitamine. Ajută la prevenirea acumulării plăcii și a aterosclerozei, care împiedică circulația sângelui. Această vitamină ajută, de asemenea, la menținerea flexibilității vaselor de sânge.

Poate fi găsită în fructe precum căpșunile, portocalele, pepenele galben, kiwi, grapefruit, pepenele galben, mango și roșiile. În plus, se găsește și în legume precum broccoli, varza de Bruxelles și dovleacul.

CITEȘTE ȘI: Efecte uimitoare ale dietei cu miere: Ajută nu doar la slăbit, ci şi la circulaţia sângelui, la ten, sinusuri

Vitaminele de care ai nevoie pentru o circulație mai bună a sângelui: Vitamina K

Aceasta este cea mai bună vitamină pentru circulație în ceea ce privește îmbunătățirea și sporirea acesteia. Potrivit site-ului, deficiența duce la sângerări excesive sau hemoragii, care pot apărea inițial la nivelul nasului sau al gingiilor.

Consumul acestei vitamine poate diminua riscul de sângerare în cazul bolilor legate de ficat, al sindroamelor asociate cu malabsorbția sau al utilizării pe termen lung a unor antibiotice. Se găsește în alimente precum varza kale, spanacul, ceaiul verde, salata verde, napii și sparanghelul.

Comentarii: