LIFESTYLE

Vor juca pentru copiii ucraineni rămași la Brașov!

Programat sâmbătă și duminică la Brașov, turneul Final Four al Cupei României la volei masculin va avea printre spectatorii finalei și o echipă de copii din Ucraina. În vârstă de 12 ani, aceștia joacă la Ruh Lviv și se aflau în turneu la Brașov în momentul  izbucnirii războiului.

Voleibaliștii sunt deciși să le aducă celor mici o bucurie printr-o prestație de excepție la această competiție. „Încercăm să facem un spectacol cât mai mare, ca în finală să vină copiii și să vadă că sportul e benefic fiecăruia”, spune stelistul Mircea Peța.

Legitimat la un club militar, Peța speră că totul se va rezolva pe cale diplomatică. „Nu cred că am ajuns în punctul în care să avem presiune asupra noastră și eu sunt de părere că se va ajunge la un consens și pe cale diplomatică se vor rezolva toate”, explică sportivul.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă când soldații ruși sunt capturați/ VIDEO

Galeria de la fotbal ar putea ajuta Steaua să câștige primul trofeu după 30 de ani

Calificați în premieră la un turneu final al Cupei României după 15 ani, voleibaliștii Stelei speră să dea lovitura la această ediție. Ei au alături un medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Moscova, din 1980, Sorin Macavei, care este președintele de imagine al secției de volei.

Dacă vor ajunge în finala de la Brașov, steliștii ar putea avea și susținerea galeriei echipei de fotbal. „N-am mai avut parte de așa o atmosferă în sală de foarte mulți ani. Mi-ar plăcea foarte mult ca noi să prindem finala”, mărturisește managerul Răzvan Roșu.

„Avem un fond de suporteri foarte mare. Fără ca ei să-și dea seama, pun o presiune pe echipă, dar s-a dovedit o presiune benefică”, spune și antrenorul Silviu Oancea.

Turneul Final Four al Cupei României la volei va avea loc sâmbătă și duminică în sala Dumitru Popescu Colibași din Brașov. LAPI Dej SCM Zalău se luptă cu Steaua, iar SCMU Craiova cu CSM Arcada Galați.

 

 

 

Comentarii: