RELATII

Activitatea care îți îmbunătățește calitatea vieții pe măsură ce îmbătrânești: Are grijă de inima ta și îți ia durerea de cap cu mâna

Foto: Pinterest.com

Nu este neapărat un antrenament complet, dar poate fi la fel de bun pentru tine ca și exercițiul moderat. Îți crește ritmul cardiac la fel ca o plimbare rapidă sau o plimbare lentă cu bicicleta.

Bun pentru inima unei femei

Femeile care fac sex de câteva ori pe săptămână au mai puține șanse de a face boli de inimă decât cele care o fac o dată pe lună. Nu este clar dacă acest lucru se datorează faptului că femeile mai sănătoase se bucură de sex mai des sau pentru că ajută la protejarea inimii unei femei.

Poate vindeca durerea de cap

Spune la revedere clișeului: „Nu în seara asta, dragă. Mă doare capul.” Se dovedește că sexul poate ajuta cu durerea, inclusiv cu unele tipuri de dureri de cap, cum ar fi migrenele, potrivit webmd.com.

CITEȘTE ȘI: Ce spune nasul despre penisul unui bărbat: Descoperirea făcută de cercetătorii japonezi

Reduce stresul

Persoanele care fac mai mult sex sunt mai puțin anxioase atunci când se confruntă cu sarcini stresante, cum ar fi vorbirea în public sau aritmetica. Dar, conform studiului, funcționează doar atunci când ai un partener.

Ai putea trăi mai mult

Un studiu a sugerat că femeile căsătorite care au avut orgasm mai des au avut o ușoară tendință de a trăi mai mult. Cercetătorii nu sunt siguri dacă sexul îți prelungește viața sau dacă a face sex este un semn al unei persoane mai sănătoase.

Îți ascuți mintea

Sexul a fost legat de formarea de noi celule cerebrale și acesta este un lucru bun. Oamenii de peste 50 de ani care făceau mai mult sex erau mai capabili să-și amintească numere și să facă matematică de bază, iar diferența era destul de mare. Părea că îi ajută pe bărbați mai mult decât pe femei, dar ambele au făcut mai bine decât cei care au făcut mai puțin sex.

Te face fericit

Nu trebuie să exagerați – o dată pe săptămână este suficient. Mai mult decât atât, iar efectul se estompează. Dar oamenii de știință au studiat doar cuplurile în relații dedicate, așa că dacă încercați să vă îndepliniți cota agățând străini de la barul local, lucrurile se schimbă.

Te face să te simți mai atașat de partenerul tău

Hormonul oxitocina este eliberat în timpul actului sexual și provoacă sentimente de intimitate, afecțiune și apropiere cu partenerul tău. Acest lucru ajută la construirea unei relații puternice și stabile.

Te menține suplu

Cu cât faci mai mult sex, cu atât vei fi mai zvelt. Asta pentru că mai mult sex te face să fii suplu? Sau pentru că oamenii slabi fac mai mult sex? Oamenii de știință nu știu cu adevărat, dar tot ce aveți nevoie este un partener și un cântar de baie pentru a încerca să aflați.

Bun pentru sănătatea mintală

Adulții aflați în relații serioase și care fac mai mult sex sunt mai puțin susceptibili de a fi depresivi sau de a lua medicamente pentru probleme de sănătate mintală.

Ajută la combaterea răcelii

Lasă vitamina C. Studenții care făceau sex de două ori pe săptămână aveau mai mulți anticorpi împotriva răcelii în salivă față de cei care făceau sex mai rar.

Te ajută să dormi

Orgasmul declanșează un val de endorfine și oxitocină atât la bărbați, cât și la femei, ceea ce atenuează durerea și te relaxează. Ambele te pot ajuta să adormi mai ușor, deși, potrivit oamenilor de știință, efectul este mai pronunțat la bărbați.

CITEȘTE ȘI: Momentul cel mai bun din zi pentru a face sex: Nu e seara

Poți face un copil

Dacă încerci să ai un copil, cu cât faci mai mult sex, cu atât este mai probabil să ajungi la momentul potrivit al lunii. Dar mai mult sex poate, de asemenea, pregăti femeile pentru sarcină și poate îmbunătăți calitatea spermei la bărbați, ceea ce poate accelera lucrurile.

Îți asigură viitorul

Oamenii care fac mai mult sex pot avea o calitate mai bună a vieții – și nu doar acum, ci și în viitor. Dacă aveți o viață sexuală activă la vârsta mijlocie, este mai probabil să o mențineți pe măsură ce înaintați în vârstă. Iar acest lucru duce la sănătate mai bună și fericire.

Comentarii: