NUTRITIE

Legumele și fructele care pot înlocui cu succes pâinea

teotrandafir.com

Pâinea este o combinație de făină rafinată, unt și zahăr, iar excesul ne poate dăuna mai mult decât credem. O felie de pâine are 53 de calorii goale.

Te-ai întrebat vreodată, de ce după zile continue de antrenamente viguroase, cântarul nu pare să scadă? Răspunsul poate fi legat de sandvișurile tale cu pâine la amiază.

Iată câteva alternative delicioase la pâine care vă pot ajuta în două moduri: să scăpați de dependența de pâine și să scădeți în greutate în același timp.

Cartofi

Chiar dacă conținutul de carbohidrați din cartofi este mare, folosirea cartofilor în loc de pâine este o opțiune mai bună, deoarece aceștia conțin carbohidrați complecși care sunt potriviți pentru cei care urmează un regim intens de antrenament cardio.

Acest lucru se datorează faptului că, după un antrenament cardio, corpul nostru tânjește după carbohidrați mai mult decât orice alt nutrient, iar pâinea nu este alegerea ideală datorită prezenței făinii rafinate – care se găsește și în majoritatea pâinii multicereale.

CITEȘTE ȘI: Leguma care îți crește sistemul imunitar: Îmbunătățește circulația sângelui și îți întărește oasele

Ardei gras

Ne place să adăugăm culoare salatelor noastre. Și mai bine de atât e un sandviș colorat. Puteți pe grătar ardeiul gras și adăugați brânză, măsline și salată verde în mijloc pentru a avea parte de un răsfăț!

Vinete

Știm că acestea sunt de obicei gătite sub formă de salată de vinete. Însă un alt mod delicios de a adăuga această legumă bogată în dieta dumneavoastră este înlocuirea pâinii cu felii subțiri de vinete la grătar. Puteți adăuga ardei gras, brânză, cartofi pentru a avea parte de o gustare sănătoasă.

Roșii

Dacă dorești să ai parte de un sandvișul sănătos, înlocuiește cele două felii de pâine cu două felii de roșii. Nu numai că vei avea parte de aceeași aromă, ci și de ceva care nu te va îngrășa!

Castraveți

Castraveții pot fi folosiți într-o varietate de moduri pentru a face un sandviș cu legume fără pâine. Puteți face mini sandvișuri cu brânză, măsline și roșii. Sau puteți folosi felii de castraveți (subțiri) și să înfășurați umpluturile în ele. Sărac în calorii și bogat în fibre dietetice, aceasta este modalitatea perfectă de a gusta un sandviș.

Mere

Cea mai bună alternativă, bogată în carbohidrați, sunt merele! Puteți, de asemenea, să trișați puțin aici. Adăugați unt de arahide și nuci între două felii de măr și mâncați-le ca o gustare la prânz.

Salata

Puteți folosi o varietate de salată verde pentru a face împachetări. Acestea pot fi romaine, iceberg, frunză verde, frunză roșie etc. Acestea pot fi folosite deoarece au frunze mari suficient pentru a le folosi în locul pâinii. Puteți adăuga umpluturile preferate, cum ar fi brânză, măsline, roșii cherry pentru a face un wrap delicios, care nu numai că vă va sătura, ci vă va satisface și „foamea de pâine”.

Dovlecel

Dovleceii sunt bogati in antioxidanti si au un IG si calorii reduse in acelasi timp! Puteți folosi dovlecel galben sau verde pentru a face sandvișul sau burgerul să arate colorat. Puneți felii de dovlecel la grătar și adăugați roșii și vinete pentru a vă pregăti propriul sandviș curcubeu.

Ananas

Deși unii dintre noi detestă ananasul pe pizza, feliile de ananas sunt niște înlocuitori delicioși ai pâinii. În privința sandvișurilor cu fructe, există o mulțime de trucuri pe care le puteți încerca. Puneți pe grătar feliile de ananas cu zahăr brun deasupra și adăugați ierburi precum rozmarinul și feniculul în mijlocul sandvișului pentru a-l transforma într-o gustare bogată în antioxidanți.

CITEȘTE ȘI: De ce e bine pentru sănătatea ta să bei un pahar de vin la masă: Scade riscul unei boli grave

Varza

Varza conține o cantitate mare de fibre dietetice, vitamina K și C. La fel ca salata verde, puteți folosi frunze de varză pentru a face un wrap cu legumele preferate și adăugați cuburi de pui sau cartofi.

Morcovi

La fel ca și castraveții, puteți folosi fie felii de morcovi, fie felii pentru a vă face un sandviș sau un burger. Încercați să albiți morcovul înainte de a-l folosi în sandviș, deoarece îl va face mai ușor de mestecat.

Ai o afecțiune cardiacă și medicii te-au sfătuit să consumi mâncare sănătoasă, morcovii vin în ajutorul tău! Se știe că morcovii scad riscul de a avea boli cardiace cronice.

Comentarii: