FRUMUSETE

Vrei să îți mărești buzele? Patru lucruri de care să ții cont înainte de face acest pas

Foto: Pinterest.com

Fie că răsfoiești reviste de modă sau răsfoiești pagini de pe Instagram, sunt șanse mari să dai peste o celebritate sau un influencer care afișează buze țuguiate și strălucitoare.

La fel ca orice fel de trend, tendințele din industria frumuseții vin și pleacă. Gândește-te la nebunia sprâncenelor desenate ultra-subțiri din anii ’90 și la nebunia părului gigantic tuns din anii ’80. Cu toate acestea, se pare că tendința buzelor mai pline este aici pentru a rămâne. Buzele mari nu au fost niciodată atât de în tendințe.

Buzele ideale

În timp ce trendul poate fi obținut cu ajutorul aplicării perfecte a conturului de buze și a rujului, tot mai multe femei caută să își facă tratamente pentru a-și obține buzele ideale. Potrivit Societății Americane a Chirurgilor Plasticieni, s-a înregistrat o creștere de 50% în ceea ce privește augmentarea buzelor în cazul persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani. În Marea Britanie, „lip fillers” este cel mai căutat pe Google ca tratament de înfrumusețare.

Potrivit unui studiu publicat sub forma unei scrisori de cercetare în revista JAMA Facial Plastic Surgery, creșterea popularității buzelor mai pline este atribuită influenței modelelor și a celebrităților, precum și siguranței și accesibilității produselor injectabile utilizate pentru a da volum buzelor. Un aspect interesant al studiului menționat este faptul că revistele de modă, care erau considerate cândva „creatorii de gust” ai societății noastre, nu mai au același impact pe care îl aveau cândva când vine vorba de tendințele în materie de frumusețe. Datorită apariției rețelelor de socializare, celebritățile, modelele și influencerii au un canal mai direct către public și conduc acum tendințele.

CITEȘTE ȘI: Daniela Gyorfi și operațiile estetice! Ce semnal de alarmă trage vedeta

Din ce în ce mai multe femei își doresc buze mai pline: Iată la ce să te aștepți dacă îți faci această procedură

Având în vedere cantitatea de conținut online despre îngroșarea buzelor, de la fotografii la articole de știri despre celebrități care au făcut acest lucru, este de înțeles de ce tot mai multe femei iau în considerare buzele mai pline. Dacă ești una dintre cele care au fost influențate și te afli în căutarea fotografiilor înainte și după procedurile de umplere a buzelor, iată patru lucruri de care trebuie să ții cont înainte de a te urca în vagonul buzelor mai pline:

Sângerarea și umflarea se vor produce

Nu vă așteptați să ieșiți din clinica de înfrumusețare cu buzele exact umflate pe care le-ați dorit. Vor exista sângerări pentru un timp, iar aspectul buzelor îngroșate va veni după. Umflarea exacerbată este de așteptat să dureze 24 de ore, dar mai ai nevoie de 3-5 zile pentru ca buzele tale să se așeze. După aceea, veți putea vedea rezultatul final al fillerului de buze.

Nu este permanent

Efectele fillerilor injectabile durează, de obicei, între 6 și 7 luni. Nu vă faceți griji, nu vor exista pungi de piele dezumflate și nu va avea un aspect flasc. Dacă ți-a plăcut cum arăți după mărirea buzelor, poți oricând să-ți faci altă procedură după ce buzele tale încep să revină la normal.

Nu doare și nu durează mult

O procedură de mărire a buzelor durează doar 15-20 de minute. Odată ce buzele vă sunt amorțite de anestezie, veți simți doar o ușoară presiune în timpul procedurii.

CITEȘTE ȘI: Make-up artistul lui Jennifer Lopez avertizează: Ce să NU faci pentru a avea un machiaj vrednic de o divă

Găsiți medicul potrivit

Nimeni nu dorește o lucrare de buze ratată, așa că asigurați-vă că găsiți un medic de încredere care are ani de experiență. De asemenea, este important să găsiți un medic cu care vă simțiți confortabil, astfel încât să puteți comunica ce fel de buze vă doriți.

Comentarii: