LIFESTYLE

Xavier Pascual, noul selecționer la handbal masculin: „Naționala nu e a mea, e a României!”

Tehnicianul, care a stat 12 ani pe banca Barcelonei și a câștigat alături de clubul catalan nu mai puțin de 61 de trofee, a semnat un contract pe 3 ani, iar ca obiectiv principal are calificarea echipei la Jocurile Olimpice de la Paris.

. „E o mare provocare să fiu antrenorul echipei naționale a României. Sunt foarte fericit că sunt aici”, a mărturisit Xavier Pascual, antrenorul echipei naționale de handbal masculin a României și al formației Dinamo București.

 „Suntem bucuroși că în fața noastră se află și este antrenor al echipei naționale Xavi Pascual. În momentul de față el fiind la clubul Dinamo am reînodat această colaborare, care s-a întrerupt în urmă cu doi ani, pentru că Barcelona nu l-a lăsat să continue și la naționala României”, a spus și Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal.

CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

Selecționerul s-a întors la prima reprezentativă într-un moment greu. „Trebuie să fim sinceri cu ce suntem noi acum, toată lumea trebuie să fie alături de echipa națională. Naționala nu e a mea sau a președintelui Dedu, este a României”, spune Xavier Pascual, care a mai pregătit naționala și acum doi ani.

La prezentarea lui Xavier Pascual s-a ținut un moment de reculegere pentru cel care a fost marele Ivan Patzaichin. „Am avut șansa să îl cunosc pe acest om! Un om bun de la care toți avem de învățat”, au fost cuvintele președintelui Dedu.

Comentarii: