LIFESTYLE

Zborul cu avionul, coșmarul cicliștilor

Calificați la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, românii Eduard Grosu și Vlad Dascălu vor sta cu sufletul la gură până vor ajunge în Japonia.

În ciclismul de performanță nici un detaliu nu este lăsat la voia întâmplării și tocmai de aceea bicicletele sunt personalizate pentru fiecare rutier în parte. Din acest motiv, rătăcirea lor la un transport cu avionul poate avea repercursiuni grave nu doar asupra rezultatelor, dar și asupra sănătății sportivilor.

Eduard Grosu, reprezentantul României în proba de șosea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, a trăit pe propria piele acest coșmar. „În anii precedenți mi s-a întâmplat acest lucru și a trebuit să iau o bicicletă de rezervă de la mașinile de asistență din cursă. Acum sunt la o echipă profesionistă și mereu avem trei biciclete cu noi, deci nu există să nu iau startul pe bicicleta mea. Chiar dacă nu ajunge una sau doua, a treia ajunge cu siguranță”, mărturiseşte Eduard Grosu, component al echipei Delko Marseille Provence.

Citeşte şi: Marile secrete ale bărbaţilor: Lucrurile pe care le fac, dar nu le vor recunoaşte niciodată

Vlad Dascălu: „Am multe emoții la fiecare zbor”

Mai tânăr cu cinci ani decât Grosu, Vlad Dascălu (22 de ani), campionul mondial și european U23 la Mountain Bike, încă nu a scăpat de griji atunci când trebuie să călătorească dintr-o țară în alta cu avionul pentru concursuri.

„Am multe emoții la fiecare zbor. Întotdeauna. La fiecare zbor, să ajungă bagajul, să ajungă bicicleta, e foarte important. Bicicleta trebuie pusă într-o cutie bine protejată ca să ajungă într-o bucată la destinație. Din fericire, mi s-a întâmplat doar o dată să nu ajungă, dar după cursă, nu înaintea ei”, spune şi Vlad Dascălu.

Comentarii: