NUTRITIE SANATATE

Ziua bună se cunoaște de dimineață: Ingredientele pe care le poți pune în apă pentru a avea un tranzit bun intestinal

stemilt.com

Dacă îți place să te menții hidratată, dar te-ai săturat de apă cu lămâie și ghimbir, te poți îndrepta și către alte ingrediente, care te vor ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea.

1. Sare neiodată

La început o să ți se pară ciudată combinația, dar este un remediu foarte bun pentru a-ți curăța colonul și a trata constipația. Sodiul îți menține la parametrii optimi sistemul nervos, mușchii și presiunea sanguină, deci este o idee greșită că trebuie să elimini complet sarea din alimentație.

2. Usturoi

Știința a confirmat faptul că usturoiul are numeroase beneficii pentru sănătate, printre care acelea că scade tensiunea, combate anumite afecțiuni, îmbunătățește nivelul colesterolului și detoxifică organismul. Aceste lucruri se întâmplă deoarece atunci când este zdrobit sau mestecat, el eliberează anumiți compuși chimici, potrivit feminis.ro.

CITEȘTE ȘI: Băutura care te scapă mai repede de durerea de cap decât paracetamolul/ STUDIU

3. Mere și scorțișoară

Merele și scorțișoara te ajută să-ți menții silueta, deoarece îmbunătățesc metabolismul, iar combinația lor îți va oferi mulți antioxidanți, pe lângă vitaminele B și C, care vor scădea colesterolul și vor preveni diabetul.

4. Cuburi de gheață cu castraveți

O băutură răcoritoare cu aromă de castraveți va face ca piele ta să arate mai revigorată și îți va satisface pofta de suc sau junk food. Aceasta este un antioxidant natural și dacă folosești un castravete mare are doar 34 de calorii.

5. Piper negru

Piperul negru este un ingredient excelent, dacă vrei să slăbești sau să ții o cură detoxifiantă, deoarece studiile arată că proprietățile sale antioxidante te ajută să previi inflamațiile, îmbătrânirea prematură și bolile de inimă, în timp ce îmbunătățește metabolismul și scade colesterolul.

CITEȘTE ȘI: Mineralul care ajută la reglarea tensiunii arteriale și menține inima sănătoasă – În ce alimente se găsește

6. Rozmarin

Studiile arată că rozmarinul ajută digestia, memoria și sistemul imunitar, fiind totodată bun pentru creier, deoarece acționează precum un protector neurologic.

Comentarii: