MODA

1 Decembrie/ Modele de UNGHII pentru Ziua Națională a României

1 decembrie este ziua naţională a României şi are o însemnătate specială în societatea noastră, această zi marând un eveniment istoric foarte important: unirea Transilvaniei cu România, în anul 1918.

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care Marea Adunare de la Alba-Iulia voteaza unirea Transilvaniei cu România, totodată cerându-se un singur stat naţional.

Cu toate acestea, primul pas a fost făcut, de fapt, între 21 noiembrie-4 decembrie 1918. Când Sfatul Ţării din Basarabia a proclamat Republica Democratică Moldovenească. Apoi, la 24 ianuarie se adoptă declaraţia de Independenţă.

IMAGINI SPECTACULOASE! Iată cum traversează râul această bătrânică pentru a merge la cumpărături

Adunarea Naţională de la Alba Iulie a adoptat o rezoluţie în care este atestată unirea tuturor românilor din Transilvania şi Banat cu România. La 1 decembrie 1918, politicianul Vasile Goldiş a citit rezoluţia Unirii: „Adunarea națională a tuturor românilor din Transilvania, Banat și Țara Ungurească, adunați prin reprezentanții lor îndreptățiți la Alba Iulia în ziua de 18 noiembrie / 1 decembrie 1918, decretează unirea acelor români și a tuturor teritoriilor locuite de dânșii cu România. Adunarea proclamă îndeosebi dreptul inalienabil al națiunii române la întreg Banatul, cuprins între Mureș, Tisa și Dunăre.”

DE CE trebuie să pui un ELASTIC în jurul sticlei de ojă

Legea Unirii a fost ratificată prin decret de lege, la 11 decembrie 1918 de cãtre regele Ferdinand, fiind votatã de Adunarea Deputaţilor în şedinta din 29 decembrie 1919.

1 decembrie nu este prima zi naţională a României

1 decembrie nu a fost singura zi naţională. România a mai schimbat două astfel de sărbători în trecut. Inițial, ziua națională a României a fost, între anii 1866-1947, ziua de 10 mai, apoi, între 1948-1989 ziua de 23 august.

De ce vinul alb este MAI IEFTIN decât cel roșu?

Între anii 1866-1947, 10 mai a fost considerată sărbătoarea şi ziua naţională a României, deoarece Prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen a depus în ziua de 10 mai 1866 jurământul în faţa adunării reprezentative a Principatelor Române Unite. În amintirea acestui eveniment, la 10 mai 1877, Carol a proclamat în faţa parlamentului independenţa României.

După abdicarea regelui Mihai I, la 30 decembrie 1947, a fost proclamată Republica Populară Română. Astfel, ziua de 24 august a fost adoptată drept ziuna naţională, sub numele oficial de ziua insurecţiei armate antifasciste şi începutul revoluţiei populare în România, cu referire la întoarcerea armelor împotriva Germaniei naziste.

AVERTISMENTELE transmise de UNGHII cu privire la sănătatea întregului organism

Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de președintele Ion Iliescu și publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990, ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România. Această prevedere a fost reluată de Constituția României din 1991, articolul 12, alineatul 2.

CUM se taie UNGHIILE copiilor

Acestea fiind spuse, vă prezentăm astăzi câteva modele de unghii care să vă inspire și să vă ajute să sărbătoriți așa cum se cuvine ziua națională a României.

Foto: giamakeup.blogspot.ro
Foto: dianacristinatudor.blogspot.ro
http://roxyru.blogspot.ro
Foto: catallinanails.blogspot.ro
Foto: sunafterstormblog.blogspot.ro
Foto: catallinanails.blogspot.ro
Foto: catallinanails.blogspot.ro
Foto: ana-s-beautyblog.blogspot.ro
Foto: ana-s-beautyblog.blogspot.ro
Foto: ana-s-beautyblog.blogspot.ro
Foto: sunafterstormblog.blogspot.ro
Foto: ana-s-beautyblog.blogspot.ro
Foto: abyukina.blogspot.ro

***

Comentarii: