LIFESTYLE

2018 poate fi anul tău: Șase pași pentru a-ți schimba viața în bine

Chiar dacă a trecut Revelionul, iar momentul adoptării de noi „rezoluții” pare a se fi răcit, când vine vorba de a-ți schimba viața pe termen lung, în bine, orice moment e potrivit. Mai ales când vine vorba despre ceea ce Reader’s Digest ne propune:

Ieși în fiecare zi afară, măcar pentru cinci minute

Fie că faci o plimbare scurtă în pauza de masă sau te duci să-ți iei copilul de la școală, acest angajament minim poate avea un impact mare în viața ta. Cercetătorii au descoperit că a petrece doar cinci minute plimbându-te, grădinărind sau făcând o tură cu bicicleta în parc te poate ajuta cu imaginea de sine și din punct de vedere mental.

Închide-ți telefonul înainte de culcare

Poate că a-ți propune să te culci mai devreme e un pic cam forțat. Dar ar fi rezonabil să urmărești să ai un somn odihnitor. Cercetătorii neurologi au descoperit că cei care folosesc înainte de culcare aparate emițătoare cu lumină albastră sunt mai alerți, le ia mai mult timp să adoarmă și să se trezească dimineața. Încearcă să citești o carte înainte de a te culca pentru a-ți asigura un somn profund și odihnitor.

CITEȘTE ȘI: Top MINCIUNI pe care femeile le spun barbatilor

Descoperire de senzaţie a nutriţioniştilor: Secretul incredibil al bananelor

Mănâncă mai multe fructe și legume

Cauți să mănânci mai sănătos? Probabil că ai descoperit că dietele nu prea funcționează. De aceea, ca o soluție pe termen lung, caută să adaugi produse proaspete în farfuria ta, în loc să eviți anumite mâncăruri. Dacă vei face din asta un obicei, vei ajunge să mănânci în mod natural mai puține mâncăruri nesănătoase. Te vei simți mult mai bine știind că pui ceva în farfuria ta în loc să te abții de la ceva.

Să știi când să spui NU

Când cineva te întreabă dacă vrei să ieșiți la o cafea, sau dacă ai vrea să donezi pentru o anumită cauză, nu fii de acord automat, ci caută să îți dai seama ceea ce vrei cu adevărat. Te-ai putea teme că cealaltă persoană se va supăra dacă vei spune nu, dar dacă nu vei învăța cum să refuzi planurile sau cererile altora, te va costa în cele din urmă fericirea ta. Uneori, problemele din mintea noastră sunt mai mari decât cele din realitate, astfel că cealaltă persoană să nu fie atât de afectată de refuzul nostru pe cât ne-am imaginat.

CITEȘTE ȘI: NU vei mai putea conduce mașina dacă suferi de aceste boli. Nou proiect al Ministerului Sănătății

NU consuma oțet de mere dacă iei aceste medicamente

Caută frumosul în viață

Fericirea ta va fi mai mare atunci când vei căuta frumosul în viață. În urma unui studiu, s-a descoperit că cei care au scris pe o foaie de hârtie trei comportamente umane minunate, trei cadre de frumusețe naturală, și trei alte lucruri frumoase pe care le-au observat zilnic, au fost mai fericiți după numai o lună spre deosebire de un grup placebo care scria zilnic cele mai timpurii dintre amintirile lor. Caută să notezi lucrurile frumoase din viața ta, lucruri pe care le-ai considerat de la sine-nțeles. Ai fi surprins să vezi cât de multe sunt lucrurile pentru care ești recunoscător.

Râzi mai mult

Fie că stai de vorbă cu un prieten care se pricepe să facă glume bune sau te uiți la filmulețe cu animale drăgălașe, caută să descoperi care sunt acele lucruri care te fac să râzi. Râsul eliberează endorfinele în creierul tău, ajutându-te să te simți mai euforic. Deasemenea, râsul poate scădea nivelul hormonilor de stres, poate reduce inflamația arterelor și poate stimula colesterolul.

 

Comentarii: