NUTRITIE SANATATE

5 alimente sănătoase care să-ți țină de cald iarna aceasta

joyfoodsunshine.com

În timpul iernii, oamenii cedează adesea la mai multe probleme medicale, inclusiv artrita și bolile de piele. Consumul de alimente precum ouăle, untul de arahide, mălaiul și nucile vă poate ajuta să vă mențineți temperatura corpului în timpul lunilor reci.

Trebuie să acordăm o atenție deosebită propriului corp, mai ales atunci când se instalează iarna. Pe lângă adăugarea de straturi de îmbrăcăminte pentru a proteja corpul de vremea rece, trebuie să se consume anumite alimente pentru a-l menține cald. A te răsfăța cu alimente bogate în proteine și grăsimi este crucial pentru a menține o piele curată, iar un sistem digestiv sănătos este vital pentru a ține la distanță infecțiile de sezon.

„Sosirea iernii poate înrăutăți mai multe probleme medicale, inclusiv artrita și bolile de piele, cum ar fi uscăciunea, eczema și psoriazisul”, a declarat pentru India Today Rohit Shelatkar, vicepreședinte la Vitabiotics, expert în fitness și nutriție, care a enumerat cinci alimente care pot menține corpul cald și îl pot menține sănătos în lunile reci.

CITEȘTE ȘI: Important de consumat iarna – Alimentele care îți oferă vitamina D când nu poți sta la soare suficient

OUĂLE

Ouăle ajută la repararea țesuturilor corpului și sunt bogate în grăsimi sănătoase. „Adulții pot mânca, de obicei, până la două ouă pe zi. Ouăle sunt, de asemenea, un aliment dietetic, bogat în proteine, deoarece ajută la menținerea senzației de sațietate între mese și reduce excesul de calorii”, a declarat Rohit Shelatkar.

UNT DE ARAHIDE SAU DE NUCI

Alunele sau alte tipuri de unt de nuci sunt o sursă excelentă de energie instantanee, deoarece sunt bogate în grăsimi sănătoase.

„Organismul nostru are nevoie de mai mult timp pentru a digera aceste tipuri de grăsimi sănătoase. Alunele sau unturile de nuci sunt bogate într-o varietate de nutrienți, dar sunt, de asemenea, bogate în calorii și grăsimi. Grăsimile sănătoase din untul de arahide sunt nutritive, dar trebuie consumate cu moderație. Pentru beneficii pentru sănătate, căutați produse complet naturale, fără ingrediente adăugate și o versiune fără zahăr”, a adăugat Rohit Shelatkar.

CARTOFII DULCI

El a mai împărtășit că cartofii dulci ar trebui să facă parte din dieta dumneavoastră și iarna. „Este ușor de găsit și este bogat în fibre, vitamina A, potasiu și alte substanțe nutritive, precum și în carbohidrați sănătoși. Ingerarea regulată poate întări imunitatea, poate ușura inflamațiile și poate ajuta în cazul constipației. Ajută organismul să obțină vitamina C de care are nevoie și este benefică pentru construirea unui sistem imunitar robust”, a spus el.

MEIUL

Meiul este încărcat cu o varietate de nutrienți, vitamine și minerale și are un indice glicemic scăzut și un conținut ridicat de fibre.

„Este cea mai bună mâncare de iarnă, de exemplu, oferă suficientă căldură pentru a trece prin iernile friguroase. Conținutul său de aminoacizi ajută la limitarea apetitului. De asemenea, îl poți include în dieta ta pentru a ajuta la pierderea în greutate. Meiul ajută la o digestie mai bună, deoarece este plin de fibre nutritive. În plus, se știe că insomnia, anxietatea și depresia sunt ameliorate de acesta”, a declarat Rohit Shelatkar.

CITEȘTE ȘI: Pregătește-te natural pentru iarnă: TOP 4 alimente bogate în vitamina C

NUCI

În timpul iernii, consumul regulat de nuci menține sistemul nervos activ și ajută la menținerea sănătății minții și a spiritului.

Specialiștii spun că migdalele și nucile scad colesterolul rău, zahărul din sânge și reduc inflamațiile. Migdalele sunt bogate în vitamina E, antioxidanți și magneziu, în timp ce nucile sunt bogate în omega 3. Cunoscute pentru proprietățile lor medicinale, curmalele sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale, fier și fibre. De asemenea, funcționează ca un îndulcitor natural. Adăugarea nucilor la gustările de dimineață și de seară vă va spori rezistența în timpul iernii reci.

Comentarii: