SANATATE

7 lucruri pe care cardiologii spun că NU trebuie să le faci niciodată: Te păzesc de accident vascular cerebral

Foto: Pinterest.com

7 lucruri pe care cardiologii spun că NU trebuie să le faci niciodată: Te păzesc de accident vascular cerebral. Este important să duceți un stil de viață activ, să mâncați alimente nutritive și să controlați lucruri precum tensiunea arterială, spun medicii. Nimeni nu știe acest lucru mai bine decât experții care se ocupă de această problemă.

Medicii care se ocupă de accidentele vasculare cerebrale spun că au în vedere multe modalități cheie de a reduce riscul (și riscul pacienților) de accident vascular cerebral.

7 lucruri pe care cardiologii spun că NU trebuie să le faci niciodată

Duceți un stil de viață sedentar

Unul dintre factorii de risc modificabili pentru accidentul vascular cerebral este un stil de viață sedentar. Deși nu există o definiție universal acceptată a stilului de viață sedentar, acesta înseamnă, în general, petrecerea a prea mult timp stând jos sau culcat și prea puțin timp făcând exerciții fizice sau mișcându-se.

CITEȘTE ȘI: Cardiolog: Adaugă acest condiment și cafeaua va fi mai benefică pentru inimă

S-a demonstrat că o activitate fizică regulată ajută la împiedicarea înfundării vaselor de sânge. Aceasta oprește acumularea de placă în artere. Așadar, de obicei recomandăm ca oamenii să facă probabil 30 de minute de exerciții fizice moderate, poate de cinci ori pe săptămână.

Acest lucru ar putea însemna plimbări, alergare, mersul pe bicicletă, grădinărit sau participarea la exerciții de grup – nu există o modalitate greșită de a face mișcare.

Ignorați tensiunea arterială ridicată

Se pare că multe dintre aceleași lucruri pe care le recomandăm pentru un stil de viață sănătos reduc, de asemenea, riscul de boli de inimă și de accident vascular cerebral. Dar dacă există un factor care are cea mai mare influență, acesta ar fi tensiunea arterială.

Tensiunea arterială ridicată este cel mai mare factor de risc modificabil pentru accidentul vascular cerebral.

Lipsești de la controalele periodice

Acești factori de risc nu au adesea simptome reale, ceea ce este un lucru îngrijorător la care trebuie să te gândești. Un pacient nu va ști niciodată că are tensiunea arterială ridicată, nu va ști dacă are colesterolul ridicat, dacă nu sunt toate acestea testate sau verificate în mod regulat.

Acest lucru înseamnă că este extrem de important să mergeți la medicul de familie pentru controalele de rutină pe care acesta le consideră necesare. Aceștia vă vor depista probleme precum colesterolul ridicat și tensiunea arterială ridicată, verificând în același timp și alți factori de risc, cum ar fi glicemia și greutatea.

De asemenea, medicul dumneavoastră poate analiza orice factori de risc care nu depind de dumneavoastră, cum ar fi sexul (accidentele vasculare cerebrale sunt mai frecvente la femei), rasa (sunt mai frecvente la negri, a precizat el) și istoricul personal.

În ceea ce privește istoricul medical anterior, cei care au mai avut accidente vasculare cerebrale în trecut sau dacă unul dintre părinți a avut un accident vascular cerebral în trecut prezintă un risc mult mai mare de a suferi un viitor accident vascular cerebral.

Fumatul

Unul dintre obiceiurile care trebuie evitate este fumatul. Acesta crește cu siguranță riscul de accident vascular cerebral și de boli cardiovasculare, de altfel. Și unul dintre modurile în care face acest lucru este prin faptul că provoacă îngustarea vaselor de sânge în timp, iar acest lucru poate duce în cele din urmă la un blocaj al fluxului de sânge către o parte a creierului, ceea ce reprezintă, în esență, accidentul vascular cerebral.

Beți prea mult alcool

Probabil că sunteți conștient că alcoolul nu este bun pentru dumneavoastră. A fost asociat cu unele tipuri de cancer, boli de ficat și, da, și cu accidentul vascular cerebral. Recomandările privind consumul de alcool variază în funcție de persoană, dar mai mult de patru pahare odată pentru femei sau cinci pahare odată pentru bărbați este considerat consum excesiv de alcool.

Mai mult de opt băuturi pe săptămână pentru femei și 15 băuturi pe săptămână pentru bărbați sunt, de asemenea, considerate consum excesiv de alcool, potrivit actualno.com.

Ignorarea dietei

O dietă adecvată este, de asemenea, importantă în gestionarea riscului de accident vascular cerebral. Acest lucru înseamnă reducerea alimentelor care sunt pline de grăsimi saturate, zahăr și sare (există, de asemenea, o legătură între consumul de sare și tensiunea arterială ridicată, despre care știm deja că este un alt factor de risc pentru accidentul vascular cerebral).

CITEȘTE ȘI: Un cardiolog a dezvăluit cum afectează tensiunea arterială scăzută articulațiile

Refuzați tratamentul necesar

Deoarece accidentele vasculare cerebrale sunt atât de frecvente în această țară (și în această lume), este important să fiți conștienți de semne și să primiți tratament cât mai curând posibil. Tratamentele disponibile pentru AVC funcționează mai bine cu cât sunt pregătite mai devreme.

Deoarece multe accidente vasculare cerebrale nu sunt dureroase și simptomele accidentului vascular cerebral variază atât de mult, este important să recunoaștem simptomele accidentului vascular cerebral . Și, încă o dată, este important să ne amintim că obținerea tratamentului cât mai repede posibil este vitală.

Comentarii: