NUTRITIE

Secretul bucătarilor profesioniști: Care sunt cei mai buni cartofi pentru prăjit

foodstory.stirileprotv.ro

Secretul bucătarilor profesioniști: Care sunt cei mai buni cartofi pentru prăjit. Ai poftă de cartofi prăjiți – moi în interior și crocanți la exterior? Vreți să îi preparați singuri și nu să îi comandați de la restaurantul dumneavoastră preferat? Avem o soluție pentru tine.

În articolul de astăzi, vă vom împărtăși câteva trucuri pentru a găti cu succes cartofii prăjiți. Vor ieși fantastici, vă garantăm acest lucru.

Ce trebuie să știi despre cartofii prăjiți perfecți?

Țineți cont de faptul că diferite soiuri de cartofi sunt potrivite pentru un tratament termic diferit.

CITEȘTE ȘI: Cum să fierbi cartofii în cinci minute: Micile trucuri care te ajută să termini repede

Cartofi albi – piure

Dacă aveți acasă cartofi albi, puteți face din ei un piure de cartofi uimitor de delicios. Un pic de lapte, piper, sare și unt vor aromatiza acest soi de cartofi într-un mod ideal. Cu toate acestea, acest soi de cartofi nu este potrivit pentru prăjire.

Cartofi galbeni – prajit

Dacă cartofii pe care i-ați cumpărat sunt galbeni atunci când îi tăiați, aceștia sunt o alegere perfectă pentru prăjire sau coacere. Cu toate acestea, nu este de preferat să faceți un piure cu ei. Nu se va obține cel mai bun rezultat final.

Cartofi săraci în amidon – prajire

Nu uitați un lucru foarte important – cartofii, care sunt săraci în amidon, sunt ideali pentru prăjire.

Cei cu un conținut ridicat de amidon se gătesc semnificativ mai repede și sunt o alegere bună pentru un piure sau un deliciu gustos. În ceea ce privește modul în care vă puteți da seama dacă o legumă are un conținut ridicat de amidon, iată un mic truc. Când tăiați cartoful, fiți atenți dacă rămâne un lichid alb pe cuțit, acest lucru indică faptul că acesta conține mult amidon.

Dacă pe suprafața cartofilor apar pete verzui, nu riscați să îi mâncați pentru că aceștia conțin solanină, care este dăunătoare.

CITEȘTE ȘI: Cartofii care nu îngrașă, sunt bogați în potasiu și conțin carbohidrați complecși

Grăsimea în care prăjiți cartofii este un alt factor la care trebuie să fiți atenți. Cartofii sunt cei mai gustoși atunci când sunt prăjiți în cantități egale de ulei și unt. Gustul lor este mult mai blând, iar aroma o puteți ghici singuri.

În ceea ce privește modul de tăiere a cartofilor, vă sfătuim să îi tăiați în bastonașe. Astfel, ei nu sunt doar atractivi ca aspect, ci și mai gustoși. Este de preferat să folosiți o tigaie cu fundul gros, recomandă actualno.com.

Comentarii: