SANATATE

Un cardiolog a dezvăluit cum afectează tensiunea arterială scăzută articulațiile

theconversation.com

Un cardiolog a dezvăluit cum afectează tensiunea arterială scăzută articulațiile. Nu numai tensiunea arterială ridicată (hipertensiune arterială), dar și tensiunea arterială scăzută (hipotensiune) este periculoasă, poate avea un efect negativ asupra stării articulațiilor.

Un cardiolog a dezvăluit cum afectează tensiunea arterială scăzută articulațiile

Cardiologul rus Dr. Yuri Konev a avertizat cu privire la un astfel de fenomen, numit condrodiziază. Acesta este numele medical pentru croiala pe care articulațiile noastre o fac uneori atunci când ne îndoim membrele.

Medicul a mai precizat că condrodisplazia poate fi observată chiar și la pacienții tineri hipotensivi. De regulă, în hipotensiune, nivelul tensiunii arteriale scade. Dacă tensiunea arterială scade sub 100 sistolică (limita superioară) și sub 60 diastolică (limita inferioară).

CITEȘTE ȘI: Acest decoct curăță intestinele și scade tensiunea arterială

Tensiune arterială scăzută: Semne și complicații

Dr. Konev indică alte simptome ale hipotensiunii:

  • slăbiciune, oboseală rapidă;
  • amețeli și pierderea echilibrului;
  • convulsii;
  • paloare;
  • vedere încețoșată;
  • stare generală de sănătate deteriorată;

Tensiunea arterială scăzută poate fi rezultatul anemiei, hipotiroidismului, insuficienței suprarenale, defectelor cardiace – boli care nu sunt fatale, dar suficient de grave pentru a le acorda atenție. În plus, tensiunea arterială scade atunci când organismul este deshidratat sau supraîncălzit, precum și atunci când se iau anumite medicamente.

O complicație gravă

Hipotensiunea bruscă este periculoasă. Dr. Konev explică faptul că o persoană care nu este hipotensivă poate suferi o scădere semnificativă a tensiunii arteriale. În acest caz, nu trebuie să vă neglijați sănătatea, trebuie să solicitați urgent ajutor medical.

Acesta poate fi un marker pentru afecțiuni precum hemoragia, infarctul miocardic, embolia pulmonară, aritmia, șocul, intoxicația sau hipoglicemia datorată diabetului.

Cauzele tensiunii arteriale scăzute includ:

  • abuzul de alcool;
  • medicamente anxiolitice, antidepresive triciclice, diuretice, medicamente pentru tratamentul bolilor cardiovasculare (inclusiv hipertensiune arterială și boli coronariene), boala Parkinson, disfuncție erectilă, analgezice;
  • deshidratare;
  • sarcină (în special înainte de 24 de săptămâni);
  • insuficiență cardiacă, atac de cord, bradicardie, aritmii, pneumotorax, embolie pulmonară;
  • diabet zaharat, hipoglicemie, hipotiroidism, boli ale glandei paratiroide, boala Addison, atrofie a mai multor sisteme;
  • deficiență de vitamina B12, acid folic, fier.

Hipotensiunea ortostatică (simptome de hipotensiune arterială care durează de la câteva secunde la câteva minute) apare la o schimbare bruscă a poziției corpului (ridicarea din poziția șezândă sau culcată), apare frecvent la persoanele în vârstă, dar poate fi observată la repaus prelungit la pat , deshidratare, la femeile gravide, la persoanele cu boli cronice (diabet).

CITEȘTE ȘI: Neurochirurgul Vlad Ciurea avertizează: Obiceiul banal care poate ucide, mai ales dacă suferi de hipertensiune

În hipotensiunea postprandială, apare o scădere a tensiunii arteriale la 1-2 ore după o masă (după masă, sângele se precipită în tractul gastrointestinal, apare vasoconstricția și ritmul cardiac se accelerează).

Cel mai adesea, persoanele în vârstă suferă de hipotensiune de acest tip, mai ales dacă au boli ale sistemului nervos central (boala Parkinson) sau hipertensiune arterială. Pentru a reduce riscul unor episoade de scădere bruscă a tensiunii arteriale, acești pacienți sunt sfătuiți să mănânce porții mici, să reducă cantitatea de carbohidrați din alimentație, să bea suficientă apă și să evite băuturile alcoolice, potrivit actualno.com.

Comentarii: