NUTRITIE

Ce se va întâmpla cu corpul tău dacă mănânci pui în fiecare zi

taste.com.au

Ce se va întâmpla cu corpul tău dacă mănânci pui în fiecare zi. Carnea de pui este considerată o carne dietetică și sănătoasă, însă consumul zilnic poate duce la consecințe negative. În acest caz, poate duce la iritații și erupții pe piele, slăbiciune frecventă, oboseală cronică, căderea părului, deteriorarea dinților.

Aceste simptome sunt cauzate de o dietă săracă, inclusiv de eliminarea anumitor tipuri de produse din ea.

CITEȘTE ȘI: Nu te lăsa indus în eroare: Testul care te ajută să cumperi carne de pui proaspătă

Ce se va întâmpla cu corpul tău dacă mănânci pui în fiecare zi – De ce puiul singur nu este bun?

Puiul conține multe vitamine și oligoelemente diferite, utile pentru sănătatea noastră. Dar dacă îl consumați prea des (zilnic sau de mai multe ori pe săptămână) sau îl preferați doar pe acesta, poate duce la o deficiență de alte oligoelemente în organism, în special de fier.

Iar acest lucru va lăsa o impresie negativă asupra sănătății dumneavoastră, deoarece acest tip de carne nu conține la fel de mult fier în compoziția sa ca și carnea de vită, de exemplu. Iar atunci când organismul său duce lipsă de fier, poate duce la slăbiciune și anemie, relatează The Health Site.

Puiul conține, de asemenea, foarte puține grăsimi, care sunt importante pentru piele, unghii și păr. Grăsimile animale sunt importante pentru funcționarea normală a sistemului nervos. Dacă grăsimile sunt consumate în cantități mai mici decât are nevoie organismul, acest lucru va duce la un deficit de energie și la o perturbare a funcționării organelor interne.

De exemplu, untura susține secreția de bilă și enzime, participă la digestie și îmbunătățește microflora intestinală. Dar atunci când se consumă numai carne de pui, acest lucru poate duce la o lipsă de anumite fibre, fără de care buna funcționare a organismului este imposibilă.

Prin urmare, ar trebui să vă diversificați dieta cu alte tipuri de carne și să nu vă limitați la pui.

Pentru a evita această problemă de sănătate, ar trebui să consumați și alte alimente bogate în fier. Acestea sunt ficatul de porc, de pui și de vită, iepurele, mielul, curcanul și limba de vită. De asemenea, includeți în alimentația dumneavoastră terciuri – din hrișcă, mei, orz și fulgi de ovăz.

Există mult fier în afine, fructe uscate, nuci, dovlecei și semințe de floarea-soarelui. Legumele cu frunze verzi sunt, de asemenea, bogate în fier, în special spanacul și algele marine. Ar trebui să includeți în meniul dumneavoastră și leguminoasele – fasole și mazăre, soia și gălbenușurile de ou.

CITEȘTE ȘI: Atenție: riscul major la care te expui dacă speli carnea și ouăle înainte să le gătești

Nu uitați să consumați fructe de mare, icre de pește de mare și hering. De asemenea, trebuie să acordați o atenție deosebită consumului de produse lactate, care previn deficiența de fier în organism, mai recomandă publicația.

Comentarii: