NUTRITIE SANATATE

Cel mai bun desert pentru glicemie, colesterol și tensiune arterială

nbcnews.com

Cel mai bun desert pentru glicemie, colesterol și tensiune arterială. Cardiologul spaniol Dr. Aurelio Rojas ne dezvăluie care desert este cel mai benefic pentru glicemia, nivelul colesterolului și tensiunea arterială. El afirmă că ciocolata neagră, care conține peste 70% cacao, este cea mai sănătoasă. Într-un interviu acordat publicației El Español, el a enumerat beneficiile acestui desert.

Beneficiile ciocolatei negre pentru glicemia, colesterolul și tensiunea arterială

După cum observă dr. Rojas, ciocolata neagră ajută la controlul apetitului, ceea ce este benefic pentru persoanele care doresc să slăbească. Acest produs scade, de asemenea, nivelul glicemiei. În plus, datorită ciocolatei negre, inflamația generală din organism este redusă, ceea ce crește riscul de a dezvolta boli de inimă, avertizează medicul.

CITEȘTE ȘI: Singurul desert care scade colesterolul și este bogat în magneziu

Printre alte beneficii ale acestei delicatese, el evidențiază reducerea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol din sânge, îmbunătățirea memoriei, a stării de spirit și a circulației sanguine în organism, ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual. În plus, ciocolata neagră are un efect pozitiv asupra sănătății intestinale și crește nivelul de energie fără a provoca insomnie, adaugă dr. Rojas.

Mai multe despre beneficiile ciocolatei negre

Un studiu din 2014 realizat pe adulți cu vârste cuprinse între 50 și 65 de ani, publicat pe health.harvard.edu, a constatat că consumul pe termen lung de ciocolată bogată în flavonoide poate îmbunătăți memoria. Participanții au fost, de asemenea, împărțiți în două grupuri: primul grup a consumat ciocolată neagră în fiecare zi timp de trei săptămâni, în timp ce al doilea grup a eliminat-o complet din dieta lor. Ca rezultat, primul grup a obținut rezultate mai bune la testele de memorie.

Ciocolata neagră poate ajuta la prevenirea îmbătrânirii celulelor creierului. Acest lucru se datorează faptului că pudra de cacao, ingredientul principal al ciocolatei, este o sursă de antioxidanți. Moleculele de oxigen dăunătoare care afectează negativ celulele creierului sunt numite radicali liberi. Antioxidanții ajută la protejarea celulelor acestui organ și la prevenirea îmbătrânirii premature a celulelor creierului.

CITEȘTE ȘI: Cine NU ar trebui să mănânce înghețată: Afecțiunea care se înrăutățește de la acest desert delicios

Consumul de ciocolată neagră poate ajuta la ameliorarea stresului. Ciocolata conține magneziu. Acest element suprimă eliberarea hormonului cortizol și, astfel, ajută la prevenirea stresului. Magneziul este un mineral important pentru sănătatea umană, util în caz de anxietate și stres. Așadar, dacă astăzi sunteți într-o dispoziție proastă, o bucățică de ciocolată vă poate ajuta să vă îmbunătățiți starea, spune și medicul.

Comentarii: