Nu este ușor să scapi de grăsimea abdominală după vârsta de 50 de ani, dar există alimente care te ajută să-ți controlezi talia.
Este important să faci mișcare, dar și să mănânci humus, iaurt grecesc și fructe, smoothie-uri cu semințe de in sau chia și edamame, care devine din ce în ce mai popular.
Milioane de femei se confruntă cu problema gravă a acumulării de grăsime în jurul abdomenului și taliei în timpul maturității. Iar când cineva are între 40 și 50 de ani, pare că excesul de grăsime abdominală nu va dispărea niciodată. Deși nu este neapărat necesar să reduci grăsimea abdominală local, există anumite alimente care ajută la arderea acesteia și favorizează pierderea în greutate atunci când sunt combinate cu o dietă echilibrată și activitate fizică regulată.
Pentru a afla care sunt aceste alimente, revista Woman’s World s-a întâlnit cu dr. Vicki Koenig, dieteticiană autorizată, care a explicat de ce este mai greu să arzi grăsimea abdominală după vârsta de 50 de ani și a împărtășit alimentele sale preferate pentru reducerea taliei.
De ce este atât de greu să scapi de grăsimea abdominală?
Dacă observați că slăbiți la șolduri și picioare, dar grăsimea abdominală nu dispare, nu sunteți singura. „Dacă nu vă schimbați unele dintre vechile obiceiuri, grăsimea abdominală va rămâne”, spune Koenig.
Există mai multe motive pentru acest lucru. În primul rând, organismul preferă să stocheze excesul de grăsime în această zonă. Grăsimea abdominală se poate depune odată cu excesul de carbohidrați și creșterea generală a aportului caloric.
Dacă organismul are suficient glicogen stocat în ficat și suficientă glucoză pentru a satisface nevoile energetice ale mușchilor și funcțiilor corporale, excesul de glucoză va fi transformat în grăsime și depozitat în stomac, explică nutriționistul.
Consumul excesiv de zahăr și alimente grase poate duce la formarea de grăsime viscerală dăunătoare, care se acumulează adânc în abdomen în jurul organelor și mărește talia.
CITEȘTE ȘI: Doar o lingură din acest preparat adăugat în ceai și grăsimea abdominală se va topi
Grăsimea abdominală poate crește și în timpul perimenopauzei și menopauzei, din cauza schimbărilor hormonale din această perioadă. „Producția de estradiol este mai scăzută, iar nivelurile de testosteron și hormon luteinizant cresc. Aceste schimbări contribuie la stocarea unei cantități mai mari de grăsime în organism, în special în zona abdominală centrală”, explică Koenig.
Cele mai bune alimente care ard grăsimea abdominală după 50 de ani
Deși organismul tău tinde să stocheze grăsime în abdomen, poți să o arzi adăugând alimentele potrivite în dieta ta.
Un lucru pe care toate aceste alimente îl au în comun este că conțin proteine. Studiile arată că creșterea aportului de proteine în timp ce reduci caloriile poate ajuta la arderea grăsimii abdominale, spune nutriționistul.
El sugerează aceste 4 alimente bogate în proteine pentru a arde grăsimea abdominală.
1. Legume proaspete cu 1/3 cană de humus
Humusul preparat din năut oferă o doză semnificativă de fibre, pe lângă proteine. Fibrele ajută la creșterea senzației de sațietate și previn consumul excesiv de alimente zaharoase, care pot contribui la acumularea de grăsime abdominală.
2. Iaurt grecesc cu o porție de fructe
Iaurtul grecesc este o sursă excelentă de proteine, care te ajută să te simți sătul și îmbunătățește nivelul zahărului din sânge și răspunsul la insulină, toate acestea promovând pierderea în greutate și ajutând la arderea grăsimii abdominale.
3. Smoothie-uri cu semințe de in sau chia
Pe lângă pudra de proteine, ingredientul secret al acestui smoothie care arde grăsimile este semințele de in sau chia, bogate în fibre. Un studiu recent a descoperit că consumul de semințe de in era asociat cu o greutate corporală mai mică, grăsime viscerală și grăsime corporală totală. În același timp, semințele de chia, care sunt bogate în acizi grași omega-3, pot ajuta la reducerea circumferinței taliei.
CITEȘTE ȘI: Leguma care arde grăsimea abdominală: Cât să consumi pe zi pentru un asemenea efect
4. Edamame
Consumul de edamame — boabe de soia tinere, necoapte — este o alternativă excelentă la chipsuri sau covrigei. Acestea sunt bogate în proteine și sărace în calorii. În plus, un studiu a descoperit că includerea edamame în dietă a crescut pierderea generală în greutate și pierderea de grăsime abdominală la femeile supraponderale. Vedeți, de asemenea, ce dietă oprește cortizolul și ajută la pierderea kilogramelor în plus în timpul menopauzei.
Amintiți-vă, nu trebuie să vă schimbați complet dieta peste noapte. Începeți prin a adăuga doar unul sau două dintre aceste alimente care ard grăsimea abdominală în dieta dvs. zilnică și vedeți cum răspunde corpul dvs. Alegerile mici, dar consecvente, dau rezultate mari.
Comentarii:









