SANATATE

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, semnal de ALARMĂ: Atenție la aceste virusuri care pot fi mortale

knd.ro

Deși dacă judecăm după temperaturile de afară, nu am zice că este toamnă, calendarul spune clar: suntem în plin noiembrie, ultima lună de toamnă. Vremea rece va veni curând, iar pericolele pot fi serioase, mai ales dacă luăm în calcul această trecere bruscă de la 15-20 grade.

Stocurile de vaccinuri împotriva gripei vor fi reînnoite curând, iar managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel face un apel la populație.

CITEȘTE ȘI: Cercetătorii americani dezvăluie: De ce riscul de infarct creşte când eşti răcit sau ai gripă

El a atras atenţia că virusurile gripale pot fi mortale şi că imunizarea este cea mai bună soluţie de protejare a populaţiei. Recomandarea se adresează tuturor categoriilor de persoane, dar mai ales celor vulnerabile, a precizat Adrian Streinu-Cercel.

”Orice persoană care se știe că are încă o boală de fond este bine să se vaccineze. Nu se vaccinează, își asumă riscul să contacteze o infecție gripală și dă-i Domnul să meargă bine. În contextul în care apare un focar epidemic, toți din jur trebuie să fie imediat luaţi și vaccinați, pentru că e singura modalitate să oprim trecerea virusului în alte zone.

CITEȘTE ȘI: ATENŢIE! Boala contagioasă care te poate omorî într-o zi. Simptome asemănătoare cu gripa

În momentul de față, vaccinul pe care îl avem este un vaccin cu patru valențe, producătorii au luat în considerație sfaturile Organizației Mondiale a Sănătății, deci ca atare, din acest punct de vedere, informațiile sunt cât se poate de clare și de sigure. Ne rămâne doar vaccinarea”, a declarat Adrian Streinu-Cercel la Iași.

Comentarii: