LIFESTYLE

Cum arată o zi din viața celui mai celebru miliardar: De la mâncarea preferată până la activitatea inedită cu care își incheie ziua

inc.com

Al doilea cel mai bogat om din lume, mulți ani dominând autoritat topul miliardarilor planetei, Bill Gates are în prezent o avere de 108 miliarde de dolari. Conform revistei Forbes, el a fost depășit doar de Jeff Bezos, fondatorul companiei Amazon.

După ce s-a retras de la conducerea Microsoft, în 2006, iar anul acesta a părăsit consiliul de administrație al companiei pe care a creat-o, miliardarul s-a dedicat organizației filantropice Bill & Melinda Gates Foundation, care donează fonduri însemnate cercetării și altor organizații caritabile.

Dincolo de „muntele” de bani pe care îl administrează, omul de afaceri american este, până la urmă, tot un om. Cu rutina lui, cu dorințele și preocupările lui. Cotidianul britanic The Telegraph a dezvăluit cum arată programul lui zilnic.

Bill Gates nu ia micul dejun

Îi plac cerealale cu ciocolată Cocoa Puffs, dar soția lui, Melinda, le-a spus studenților Betsy Layne High School că, de obicei, el sare peste micul dejun.

CITEȘTE ȘI: Mai ceva ca în filme: Cum arată şi ce dotări are casa lui Bill Gates

Unde își petrece timpul când nu călătorește

Dacă nu călătorește, Gates își începe ziua în frumoasa proprietate din Medina, statul Washington. Aceasta are o valoare de 124 de milioane de dolari. Recent, omul de afaceri și soția lui au cumpărat cu 43 de milioane de dolari o proprietate superbă în Del Mar, California.

insider.com

După ce se trezește, Bill Gates aleargă pe bandă. În 2008, el a spus pentru New York Times că în timp ce face mișcare urmărește DVD-uri din seria „Great Courses” – Teaching Company.

Alteori, miliardarul preferă să-și înceapă ziua jucând tenis.

Bill Gates citește știrile în fiecare dimineață. Ziarele lui preferate sunt The New York Times, The Wall Street Journal și The Economist.

Potrivit The Telegraph, programul miliardarului este împărțit în segmente de 5 minute. La fel procedează și Elon Musk, fondatorul companiilor Tesla și SpaceX. Fiecare moment este planificat cu grijă.

Programul lui e foarte încărcat, așa că miliardarul își păstrează ordinea în agendă și în planuri cu ajutorul notițelor.

Mâncarea preferată

La prânz, preparatul său preferat este un produs de tip fast food. Într-o sesiune de întrebări și răspunsuri organizată pe Reddit, miliardarul a răspuns clar când a fost întrebat despre mâncarea lui preferată: „Cheeseburger, Cheeseburger, Cheeseburger”.

Bill Gates este un cititor avid, așa că nu trece o zi fără să parcurgă câteva pagini dintr-o carte. Are tot timpul câteva volume de citit, iar pe site-ul său oferă numeroase recomandări.

Când are un pic de răgaz, Gates se retrage în biblioteca lui enormă. Camera are o mulțime de cărți rare, inclusiv celebrul „Codex Leicester” al lui Leonardo da Vinci.

CITEȘTE ȘI: Surpriză în tipul celor mai admirați oameni în 2019: Pe primul loc e soția unui politician

Când nu lucrează sau nu citește, miliardarul își petrece timpul cu copiii. Uneori vizitează locuri neobișnuite, precum hangarele reachetelor, cu fiul său, Rory John Gates, în vârstă de 21 de ani. „Îi place să învețe împreună cu mine”, a declarat Gates pentru Quartz.

Pentru Bill, cea mai plăcută parte a zilei este cea pe care o petrece cu familia. În zilele de weekend îi place să se relaxeze jucând bridge.

Ce face seara?

Ce face al doilea cel mai bogat om de pe planetă seara? Treburi prin casă, ca tot omul. În 2014, Bill Gates a scris pe Reddit că spală vasele în fiecare seară. „M-ar putea ajuta alții, dar îmi place cum le spăl eu”, a explicat el.

Bill Gates are grijă să adoarmă seara suficient de devreme pentru a-și asigura un somn de șapte ore.

Comentarii: