LIFESTYLE

Pasiune dusă la extrem

Când îți intră microbul off-road-ului în sânge, cu greu mai scapi de el! Așa i s-a întâmplat și lui Costin Fântână, unul dintre cei mai apreciați piloți și copiloți ai acestui sport plin de adrenalină.

Sportivul concurează de ani buni la Clasa Extrem, cea mai dificilă dintre cele șase  ale acestui sport.”Pasiunea pentru off road a venit după ce eu mergeam foarte mult la munte și eram pasionat de tot ce înseamnă alpinism, mers pe munte, la pantă…

Aveam o mașină normal, nu aveam un 4×4 și iarna, când ningea, trebuia să lăsăm mașinile la bază și să urcăm cu echipamentele după noi. A venit un prieten cu o mașină 4×4 și am început să urcăm cu el și, când am văzut cât de mult ne ajută, s-a declanșat microbul, pasiunea”, povestește Costin Fântână, președintele Comisiei Naționale de off road din cadrul Federației Române de Automobilism Sportiv.

CITEȘTE ȘI: Avertisment către părinţi: La ce vârstă pot avea copiii smartphone şi conturi pe Facebook, Twitter sau Instagram

Nu știi traseul înaintea cursei

Ușor, ușor, Costin a dat mersul cu rucsacul în spate pe cel cu mașina de teren în locuri greu accesibile. Chiar dacă au trecut 15 ani de la primul său concurs, își amintește de el ca și când s-ar fi întâmplat ieri.

„A fost pe 1 decembrie 2005, am fost cu fratele meu, inițial am zis că mergem să ne uităm și când am ajuns acolo, am văzut că au și o clasă standard, unde ne încadram cu mașina noastră și ne-am și înscris, am ieșit pe locul 3″, mărturisește președintele Comisiei Naționale de off road din cadrul Federației Române de Automobilism Sportiv.

În toți anii care au urmat, sportivul a participat la sute de curse, pe multe dintre ele le-a și câștigat, iar mărturie sunt cele peste 100 de cupe și trofee care stau la loc de cinste în biroul său.

„Și la rally raid și la off road traseul nu îl știi, e la prima vedere, primești caietul de drum dimineața. Ai luat startul și nu știi unde te duci”, încheie Costin Fântână.

 

 

 

 

 

Comentarii: