SANATATE

A apărut primul caz de ”HEPATITA E” la om, transmisă de la șobolani!!! Ce trebuie să te alerteze

Foto: Facebook.com

Un bărbat de 56 de ani din Hong Kong a dezvoltat primul caz de hepatită E, boala fiind transmisă de la un șobolan. Cercetătorii nu știu momentan cum a contractat omul virusul, în schimb au descoperit că în apropierea casei lui erau mulți șobolani, potrivit BBC.

Până acum nu au mai existat dovezi că acest virus se poate transmite și la oameni. Era cunoscut însă faptul că hepatita E poate fi răspândită prin apa contaminată.

Medicii au descoperit cazul fără precedent după ce câteva teste imagistice au evidențiat funcționarea anormală a ficatului, după ce bărbatul a suferit o operație de transplant de ficat.

CITEȘTE ȘI: Oboseala inexplicabilă. Cauze posibile

Mai multe cercetări au dezvăluit că pacientul era infectat cu o tulpină „foarte diferită” a hepatitei care poate fi prezentă și la oameni.

„Suntem de părere că mâncarea a fost infectată de un șobolan contaminat”, transmit medicii.

Simptomele hepatitei E includ icter, oboseală, febră, greață, vomă și durere abdominală.

Medicii spune că recuperarea bărbatului decurge normal.

Majoritatea oamenilor se recuperează cu ușurință după această boală, însă pentru cei cu deficiențe imunitare sau femei însărcinate, virusul poate fi fatal.

CITEȘTE ȘI: Tratament revoluţionar pentru HEPATITA C: primii 10 pacienţii au fost vindecaţi complet!

Nu e deloc neobișnuit ca bolile să fie transmise de la animale la oameni. De-a lungul timpului, mai mult de 60% dintre infecțiile pe care oameni la dezvoltă au apărut inițial la animale.

Comentarii: