NUTRITIE

Aceste alimente îți vor reduce talia cu 5 cm în doar o lună

Aceste alimente îți vor reduce talia cu 5 cm în doar o lună. Nutriționistul Oksana Dmytrenko spune că acest lucru este posibil datorită includerii anumitor alimente în dietă.

În acest scop, meniul dumneavoastră ar trebui să includă cereale integrale (orez, hrișcă, fulgi de ovăz, spelta), produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, carne curată, ceai verde, piper roșu iute.

Aceste alimente îți vor reduce talia cu 5 cm în doar o lună

„În primul rând, trebuie să vă revizuiți dieta. Uitați de fast-food, de alimentele grase, sărate, condimentate, renunțați la alcool și la fumat. De asemenea, începeți să mâncați alimente sănătoase în fiecare zi. Cele cu un conținut minim de calorii, dar care sunt extrem de bogate în nutrienți (vitamine și minerale)”, spune expertul.

CITEȘTE ȘI: Care sunt cele mai bune alimente pentru ficat toamna

În acest scop, trebuie să incluzi în dieta ta produsele enumerate.

Cereale integrale

Cerealele integrale (orez, hrișcă, fulgi de ovăz, etc.) – sunt valoroase nu numai pentru că conțin multe fibre. Pentru a le digera eficient, stomacul cheltuiește multă energie și, prin urmare, calorii. Alimentul ideal care te va face să scapi de senzația de foame și, în același timp, de kilogramele în plus.

Carnea curată

Proteinele curate sunt o altă scurtătură spre slăbire. La urma urmei, organismul cheltuiește chiar mai multă energie pentru a digera o astfel de carne decât după o cină compusă din cereale integrale. De exemplu, după ce ați primit 300 de calorii de la un piept de pui, veți cheltui imediat o treime din ele pentru a asigura funcționarea tractului gastrointestinal.

Produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi (iaurt neîndulcit, chefir și lapte cu conținut scăzut de grăsimi)

Adăugându-le în dieta zilnică, nu numai că veți pierde în greutate, dar veți scăpa și de problemele pielii, vă veți întări părul și nervii.

Ceaiul verde

Doar 3-4 căni din această băutură pe zi vă ajută să slăbiți în ritm de 3-5 kg pe lună. Principalul lucru este să nu adăugați zahăr sau miere în ceai.

Ardei iute

Capsaicina conținută în el (care îi determină iuțeala și picanteria) crește brusc temperatura corpului. Pentru a restabili echilibrul, organismul arde cea mai mare parte a caloriilor pe care le-ați mâncat la cină.

Ardeiul iute accelerează procesele metabolice, suprimă pofta excesivă de mâncare și stimulează producția de energie în organism datorită substanței unice – capsaicina, care face parte din compoziția sa.

CITEȘTE ȘI: Combinația de alimente care topește surplusul de grăsime și reglează glicemia

Capsaicina îmbunătățește metabolismul, accelerează descompunerea grăsimilor și activează activitatea unor părți speciale ale sistemului nervos care declanșează procesele de pierdere în greutate, potrivit actualno.com.

Comentarii: