SANATATE

Remediile eficiente care te scapă de migrenă și insomnie

nfornicle.com

Remediile eficiente care te scapă de migrenă și insomnie. Lipsa somnului crește riscul de apariție a mai multor boli, în timp ce o noapte întreagă de odihnă îmbunătățește abilitățile cognitive și bunăstarea generală.

Insomnia și migrenele sunt afecțiuni foarte strâns legate între ele și adesea se declanșează reciproc. Impactul lipsei de odihnă nocturnă este cumulativ. Recuperarea din insomnia cronică, ca și detoxifierea organismului, necesită timp.

Unul dintre cei mai comuni factori pentru insomnia intermitentă și migrene este stresul. Studiile arată că lipsa somnului REM crește nivelul proteinelor responsabile de stimularea sistemului nervos care generează durerea.

Bineînțeles, apa ajută la creșterea volumului de sânge care furnizează oxigen creierului. Dar un pahar sau două în plus nu vor compensa orele de odihnă pierdute.

CITEȘTE ȘI: Planta cu cel mai mare efect de calmare: Tratează insomnia, anxietatea, tusea sau migrena

Remediile eficiente care te scapă de migrenă și insomnie: Un pui de somn

Somnul este un mijloc uimitor de restabilire a vigilenței, de revitalizare și de promovare a eficienței. Neurologii spun că somnul nu este cel mai bun mecanism pentru a face față migrenelor. Efectul advers este o reducere a dorinței homeostatice de somn. Astfel, devine mai dificilă inițierea și menținerea somnului REM. Rezultatul advers – insomnia.

Remediile eficiente care te scapă de migrenă și insomnie: Remedii naturale

Alegeți darurile pământului pentru a vă îmbogăți organismul cu elemente vitale și pentru a preveni migrenele.

Miere și ghimbir

Ghimbirul este cel mai popular remediu naturist pentru durerile de cap. De asemenea, poate potoli greața provocată de migrene.

Amestecați între 500 și 600 mg de pulbere de ghimbir cu apă plată. De asemenea, puteți înmuia 1 linguriță de ghimbir proaspăt în apă fierbinte timp de 10-15 minute, adăugați puțină miere și o felie de lămâie.

Beți acest medicament antihistaminic și antiinflamator imediat ce simțiți durere.

Ulei de mentă

Masați-l în tâmple, în partea din spate a maxilarelor și pe frunte. Uleiul de mentă are un efect calmant asupra durerilor de cap.

Piper Cayenne

Conține capsaicină (o substanță care suprimă unul dintre neurotransmițătorii responsabili de trimiterea semnalelor de durere către creier). Cayenne îmbunătățește, de asemenea, circulația, ceea ce ameliorează adesea migrenele.

Valeriana

Un remediu puternic pentru insomnie a fost folosit în Roma și Grecia antică încă de pe vremea lui Hipocrate. Rădăcina de valeriană este cel mai frecvent administrată sub formă de ceai, dar este disponibilă și sub formă de capsule sau ca extract lichid.

Acest supliment natural pe bază de plante stimulează receptorul GABA, o cale de scăpare neurologică pentru substanțele chimice care induc somnul.

Lipsa somnului poate provoca nu numai dureri de cap, ci și:

  • Tulburări de memorie
  • Creșterea agresivității
  • Creșterea tensiunii arteriale
  • Apariția inflamațiilor
  • Perturbarea hormonilor care reglează metabolismul
  • Creșterea riscului de boli cardiovasculare

Dezvoltarea unor obiceiuri bune de somn

Faceți o baie sau un duș cald seara. Sistemul tău nervos va primi mesajul că este timpul să încetinească, ceea ce te va încuraja să te simți somnoros. Evitați mesele mari înainte de culcare. Închideți dispozitivele – lumina de pe ecran este ca o doză electronică de cofeină care vă menține creierul conectat.

CITEȘTE ȘI: Dieta care te scapă de migrenă: Cazul unui american a devenit exemplu dat de cercetători

Știu, este ușor de spus – dar încercați să vă opriți gadgeturile cu cel puțin o oră înainte de culcare. Fă-ți patul confortabil – o saltea cu cocoloașe te poate face să te învârți în pat și poate provoca dureri de spate.

Temperatura – unele persoane dorm mai bine într-un mediu răcoros. Experimentați cu termostatul dumneavoastră – găsiți ceea ce funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră.

Atât insomnia cronică, cât și cea intermitentă și durerile de cap afectează performanța cognitivă, luarea deciziilor și judecata morală. Somnul nu este un obicei leneș, ci un proces vital, potrivit actualno.com

Comentarii: