SANATATE

Aciditatea gastrica prea mare are și efecte negative mai puțin cunoscute. Cum se poate trata

Foto: Pinterest.com

Te simți slăbită, obosită, iritată fără un motiv aparent? Seara ai observat că ai o hiperaciditate gastrică? Te concentrezi din ce în ce mai greu? Ei, bine, este foarte posibil să fie de vină alimentația pe care o ai!

Asta nu înseamnă însă că nu trebuie să mergi la medic să îți faci un set de analize. Însă, trebuie să știi că o alimentație săracă în săruri induce deficiente în structurile țesuturilor și în buna funcționare a proceselor metabolice. Altfel spus, te poți aștepta să ai stări de oboseală, dureri musculare, tremur al pleoapelor.

Medicii spun că acidul și nivelul alcalin sunt măsurate pe o scală a pH-ului. Astfel, o creștere a acidității determină scăderea pH-ului și instalarea acidozei. În timp are lor și o creștere a alcalinității care face ca nivelul ph-ului să crească. Cu alte cuvinte apare alcaloza. De regulă, nivelul pH-ului sanguin trebuie să aibă valori între 7,35-7,45. Dacă vrei să menții acest nivel constant trebuie să consumi alimente alcaline, potrivit doctorulzilei.ro.

CITEȘTE ȘI: Acesta este condimentul-medicament. Ajută ficatul și stomacul să funcționeze optim

Aciditatea în exces duce la apariția unor bolii. Practic, treptat se pot îmbolnăvi rinichii, pielea, ficatul, plămânii.

Uite în ce constă o dietă alcalină:

  • Consumă legume: ridichi, dovleac, cartofi, salată verde, pătrunjel, usturoi. Dar și vinete, conopidă, varză, mazăre.
  • Mănâncă fructe: avocado, lămâie, grepfrut.
  • Cereale integrale.
  • Semințe: migdale, semințe de in, de susan, de floarea soarelui.
  • Ulei de in, de avocado, de cocos.
  • Dieta acidă este alcătuită din carne de vițel, de porc sau din lactate. Astfel spus din unt, brânză, frișcă, lapte, ouă. Dar și din cafea, ceai negru sau maioneză și dulciuri.

CITEȘTE ȘI: Planta medicinală cu puternic efect antiinflamator: Te scapă de dureri musculare, de afecţiuni ale pielii, de răceli şi dureri de stomac

Alimentele procesate duc la hiperaciditate

Medicii spun că este bine să eviți alimentele procesate precum: pâine, paste, cereale, cafea, zahăr, produsele în conservă. Toate acestea duc la apariția stării de hiperaciditate. În schimb, alimentele integrale și neprocesate sunt cele care dau organismului multe beneficii și care mențin un pH echilibrat al sângelui.

Comentarii: