SANATATE

Activitatea cu beneficii uimitoare – Îţi prelungeşte viaţa, te fereşte de boli, îmbunătăşete viaţa sexuală

oldmillgroup.co.uk

Dacă alergi o oră, îți prelungești viața cu șapte ore, iar beneficiile nu se opresc aici. Cercetătorii francezi au studiat beneficiile alergatului în aer liber şi au descoperit că acestea sunt incredibile!

În primul rând oxigenarea organelor interne stimulează funcţiile cognitive, măreşte puterea de concentrare, stimulează memoria şi accelerează metabolismul, potrivit doctorulzilei.ro.

CITEȘTE ȘI: Mecanism uimitor în corpul uman: De ce alergatul te face mai fericit și te ajută să slăbești

Trei reprize de alergare de câte o oră pe săptămână întăresc sistemul imunitar şi ne feresc de bolile de sezon

În special de afecţiuni pulmonare şi ale căilor respiratorii. Coordonatorul studiului, doctorul Fabian Legrand de la Universitatea din Reims Champagne-Ardenne, a descoperit că, în cazul cuplurilor care aleargă împreună, relaţiile amoroase sunt mai trainice, au parte de mai multă intimitate şi au o încredere reciprocă mult mai mare decât în cazul cuplurilor sedentare.

CITEȘTE ȘI: Îţi poate schimba radical viaţa – Ce se întâmplă în corp dacă mergi pe jos zilnic

Dacă alergi o oră, îți prelungești viața cu șapte ore

În seria beneficiilor, cercetătorii francezi au menţionat că o oră de alergare lungeşte viaţa cu până la 7 ore, însă la polul opus, o oră de stres, în faţa calculatorului, scurtează viaţa cu până la 3,5 ore. Specialiştii francezi au insistat ca programul de sport să fie însoţit de un regim alimentar sănătos şi de un program de somn de minimum 7-8 ore pe noapte.

Comentarii: