LIFESTYLE

Ei fac senzație în atletism: un pompier și un fotbalist!

Angajat la ISU București Ilfov, timp de doi ani Răzvan Roman s-a luptat să stingă incendiile, iar acum este cel mai bun din România la decatlon.

Legitimat în prezent la CS Dinamo București, atletul este dublu medaliat cu bronz la Campionatele Balcanice.

„Eu am început atletismul și apoi m-am angajat la ISU București Ilfov, la Pompieri. O perioadă am lucrat acolo, am alternat intervențiile cu antrenamentele. Eram cel mai folosit la intervenții, că știau băieții că făceam sport și profitau”, mărturisește Răzvan Roman, campion național la decatlon.

Citește și: Care este valoarea normală a PULSULUI. Cum variază aceasta în funcție de vârstă

De la fotbal, la aruncarea greutății

Rareș Toader este aproape de calificarea la Jocurile Olimpice în proba de aruncarea greutății, desi a început sportul de performanță practicând fotbal.

Legitimat la CSM Ploiești și aflat în primul an de seniorat, el a aruncat 20,60m la chiar prima etapă a campionatului național și și-a egalat astfel cea mai bună performanță.

Vicecampion olimpic de tineret în 2014, atletul mai are nevoie de 50 cm pentru a se califica la Jocurile Olimpice.

„M-am simțit într-o formă sportivă extraordinară, simt că o să vină un rezultat foarte mare. În antrenament am reușit să îmi fac baremul pentru Olimpiadă, este doar o chestiune de timp ca să demonstrez și în concurs” , spune Rareș Toader, campion național de tineret la aruncarea greutății.

 

Comentarii: