LIFESTYLE

Ce situație! Dacă vrea, regina Elisabeta a II-a îl poate opri pe micul Archie să nu plece dacă ducii de Sussex se mută din Regat

todaysparent.com

O lege din 1717, de pe vremea Regelui George, prevede că monarhul în exercițiu deține privilegii speciale privind custodia unui membru al familiei regale. Iar vestea este extrem de neplăcută pentru Harry și Meg, „rebelii familiei regale britanice”.

Practic, cei doi duci de Sussex nu au ultimul cuvânt în ceea ce privește soarta unicului lor fiu, ci cea care decide este chiar străbunica Elisabeta, care poate spune ”nu” mutării din țară a lui Archie, a proprietăților, titlurilor și obligațiilor care îi revin și în privința educației pe care o va primi.

De altfel, Regina Marii Britanii n-ar fi deloc la primul episod, folosindu-și deja aceste prerogative în 1996, după divorțul fiu ei, Prințul Charles, de Prințesa Diana. Regretata Lady Di ar fi vrut să-și mute cei doi fii în Australia, însă Elisebata a II-a s-a opus.

Citește și: Avertisment către părinţi: La ce vârstă pot avea copiii smartphone şi conturi pe Facebook, Twitter sau Instagram

Harry nu mai vrea să fie… prinț!

Anunțul prințului Harry și al consoartei lui, fosta actriță americană Meghan Markle, de a renunța la titlurile nobiliare și tot ceea ce ține de Coroana britanică a șocat întreaga lume.

Cei doi au făcut anunțul pe un cont de Instagram și tot acolo au spus și că intenționează să petreacă timp foarte mult și în Canada, unde se zvonește că cei doi duci ar dori să se și mute în cele din urmă.

Într-un interviu recent, Harry și Meghan au mărturisit că nu fac față foarte bine acestui tip de expunere mediatică și că își doresc o pauză de la tot ce presupune rolul pe care îl au în familia regală britanică. De altfel, după anunțul oficial că nu mai vrea să fie ducesă, Meghan ar fi părăsit deja Regatul împreună cu Archie, scriu tabloidele britanice.

 

 

 

Comentarii: