MOMS

Activități de toamnă în familie, care ajută dezvoltarea copiilor

Toamna vine cu beneficiul temperaturilor ușor mai scăzute, ideale pentru a petrece cât mai mult timp afară. Joaca în aer liber are nenumărate beneficii pentru copii, atât pentru sănătate cât și pentru forma lor fizică. Mai mult decât, micuții care petrec mult timp afară sunt au o concentrare mai bună și dau mai mult randament în procesul de învățare.

Oriunde te-ai afla, pune cât mai mult timp la dispoziția copilului pentru activități și jocuri afară, în familie. Iată câteva idei pe care le poți bifa și beneficiile pe care acestea le aduc puiului tău.

Artă prin lucru manual

Insuflă-i micuțului interesul pentru arte plastice și ajută-l să-și dezvolte creativitatea prin diferite activități artistice cu elemente din natură. Proiectele de acest gen îi îmbunătățesc motricitatea. De asemenea, astfel îl înveți cum să creeze strategii pentru rezolvarea problemelor ce apar pe parcursul creației în sine.

Acest gen de activități sunt extrem de antrenante pentru cei mici și vă veți distra de minune împreună. Echipați-vă corespunzător, cu haine lejere, și bucurați-vă din plin de joaca în natură! La brandurile de pe Fashion Days găsiți treninguri pentru întreaga familie, de la cei mai mici până la adulți, și pantofi sport confortabili. Aveți nevoie de vestimentație în care să vă simțiți liberi și relaxați, ca să puteți sta cât mai mult afară. Iată câteva idei de activități artistice!

De exemplu, puteți construi o sperietoare de ciori pentru grădină. Lasă-l pe el să aleagă elementele componente și vei vedea crea, astfel, exerciții de imaginație pentru micuț.

Culegeți flori și aranjați-le într-un buchet sau într-o vază! Alegerea florilor, tăierea sau ruperea lor și aranjarea îi învață pe micuți să ia decizii și să rezolve probleme, le dezvoltă coordonarea și motricitatea.

Inventați un dispozitiv pentru hrănit păsările, din conuri de brad și semințe. Ungeți un con de brad cu unt de arahide apoi tăvăliți-l prin semințe, legați-l cu o sfoară și atârnați-l într-un copac. Apoi așteptați și urmăriți păsările care vin să ciugulească. Copilul îți va cultiva, astfel, inventivitatea, răbdarea și poți profita să îl înveți despre diferite specii de păsări.

Științele naturii prin explorare

Explorarea naturii vă ajută să fiți activi și să vă îmbunătățiți condiția fizică. Culegeți ghinde și folosiți-le pentru exerciții de matematică sau activități creative.

Începeți vânătoarea de comori, un joc adorat de copii! Creați o listă cu obiectele din natură pe care le puteți colecta și încercați să le găsiți pe toate și să le puneți pe categorii. Acest joc este menit să îmbunătățească atenția micuților.

Plantați împreună bulbi de lalele, ghiocei, brândușe sau alte flori care se plantează toamna și îngrijiți-i ca să vedeți cum ies florile primăvara. Astfel vei învăța copilul de înseamnă responsabilitatea.

Petrecerea timpului în familie este, de asemenea, sănătos pentru dezvoltarea emoțională a copilului și îl va motiva să învețe cât mai multe lucruri, prin joacă.

Comentarii: