LIFESTYLE

Actor, scriitor şi tată, Codin Maticiuc şochează! Este un tip romantic şi nu „consumator de suflete”, şi-a dorit de tânăr un bebeluş şi plânge când vorbeşte despre copiii bolnavi de cancer

„Eu ieşeam în cluburi, aveam nişte maşini frumoase, eram acompaniat de nişte femei frumoase, doar că ei au exacerbat-o, şi li s-a părut că e interesant ca personajul să fie într-o zonă negativă. Dar faptul că a fost prezentată doar culoarea neagră, nu înseamnă că albul nu există!”, cam aşa a început discuţia cu Codin Maticiuc, în casa lui din Cartierul Francez, pe scaunul înalt din faţa barului. Şi pentru că probabil figura mea rămăsese cumva ca la dentist, actorul, producătorul de film şi afaceristul Maticiuc junior, „băiatul de oraş”, „craiul de Dorobanţi” mi-a explicat în detaliu cum a stat treaba cu imaginea uşor deformată pe care lumea a avut-o despre el.

E simplu, a povestit Codin, pentru că în general în tabloide e chestia aceea „nu lăsa adevărul să strice o ştire frumoasă”. Iar imaginea unui fante cu maşini luxoase, fete frumoase şi celebre înşirate precum mărgelele pe aţă, bani, cluburi, fiţe şi impresii a vândut din prima.

Odată cu apariţia platformelor de socializare însă treptat-treptat lumea a început să-l cunoască pe Codin Maticiuc puţin mai bine. Şi să pară oarecum surprinsă. Dacă nu chiar foarte surprinsă. De aceea, el a şi completat. „Nu cred că există o antiteză, yin şi yangul ăla trăiesc în noi, sunt parte din mine, aşa cum binele şi răul sunt şi parte din tine…”.

Citeşte şi: Marile secrete ale bărbaţilor: Lucrurile pe care le fac, dar nu le vor recunoaşte niciodată

Un tată de… coşmar?

Desigur, este vorba despre o glumă. Doar despre o glumă. Pentru că tăticul Codin este unul implicat sută la sută. Fiica lui Smaranda, pe care a botezat-o după mama lui, a primit prima masă din mâna lui, iar Maticiuc se laudă cu ea peste tot pe unde apucă. E drept, că nu prea se bagă să-i schimbe scutecele micuţei de doar patru luni, dar în rest, a lipsit extrem de rar din preajma ei. Nu s-a retras încă din viaţa de noapte şi tot mai merge pe la concerte şi festivaluri, dar aleargă de fiecare dată înapoi cât poate de repede.

Mi-am dorit de tânăr şi uite că acum la bătrâneţe, mi s-a întâmplat, o să fiu un tată bătrân, n-o să mai fiu un tată tânăr…”, a recunoscut glumind Maticiuc, care a mărturisit şi că e un părinte old school. Dacă ar fi să-l cred, pentru Smaranda urmează o adolescenţă restrictivă, dacă, de exemplu, majoratul îl va petrece cu… familia! Cel puţin, aşa s-a lăudat Codin că este planul.

Citeşte şi: ATENȚIE la ce publici pe Facebook! Cuvintele care dezvăluie dacă suferi de depresie

Copiii care-l fac să plângă

A fost şi un moment extrem de dificil în timpul interviului. Atunci când, după ce mi-a vorbit despre proiectul caritabil pe care l-a iniţiat, acela cu renovarea etajului de la Spitalul Fundeni din Capitală, l-am intrebat dacă îl cunosc copiii care vin să se trateze acolo de cancer.

„Câţiva, da… Problema e, când m-ai întrebat dacă mă cunosc, e că mă cunosc ăia care sunt mereu acolo… Ideea e că aş vrea să nu mă cunoască, cum ar veni… Eu îi recunosc, adică efectiv, mă doare când îi recunosc…. Sau când mă recunosc părinţii… E o boală grea, e ceva îngrozitor şi faptul că tu plângi nu mă ajută, pentru că eu încerc să fiu bărbatul de aici, din acest interviu, eu ar trebui să nu plâng şi dacă tu plângi… ştii ce zic?”, şi i-am văzut ochii înotând în lacrimi.

„E greu, sunt copii şi nu doar copii, sunt şi dramele părinţilor, adică, bă, efectiv te gândeşti la părinţi… Durere în suflet mai mare decât a copiilor, că suntem amândoi părinţi şi tu şi eu, e îngrozitoare…” a încheiat Codin, care i-a rugat pe cititori să-i ajute pe cei care nu sunt aşa de norocoşi ca noi!

P.S. Pentru cei care ar dori să doneze, aici sunt conturile Fundaţiei Filantropica Metropolist. Conturi proiecte medicale: în lei – RO05 CECE B000 30RON067 5601, în euro – RO35 CECE B000 C1EUR067 5927, în USD – RO33 CECE B000 B8USD067 5799

 

Comentarii: