SANATATE

Afecțiunile cu o incidență mai mare în rândul BĂRBAȚILOR

Foto: Pinterest.com

Bărbaţilor le place să creadă că organismele lor sunt mai puternice, mai bine echipate de la natură pentru a face față diverselor probleme de sănătate.

În realitate, însă, unele afecțiuni au o incidență mai mare în rândul bărbaților, din cauza diferențelor fiziologice fundamentale dintre sexe.

Organismele bărbaților sunt mai sensibile decât ale femeilor în fața acestor afecțiuni:

Herniile se întâlnesc mai des la bărbați

Hernia nu este neapărat o afecțiune gravă, însă, în funcție de tipul ei, poate schimba radical stilul tău de viață. Deși cel mai des auzim de hernia de disc, un alt tip afectează preponderent bărbații – cea inghinală.

AVERTISMENTUL specialiştilor: 3% din populația României suferă de boli inflamatorii REUMATICE

Leguma minune în lupta împotriva CĂDERII PĂRULUI

În unele cazuri hernia apare la puțin timp după naștere, iar în alte cazuri hernia se dezvoltă când pacientul este adult, din mai multe cauze, unele dintre ele incontrolabile.

Foto: Pinterest.com

Hernia este una dintre afecţiunile care trebuie tratate cu seriozitate atunci când apare. Cu cât se intervine mai repede, cu atât mai simplu va fi tratamentul și cu cât știi mai multe despre această afecțiune, cu atât mai ușor îți va fi să o tratezi.

Bolile cardiovasculare afectează mai mult bărbații

Bolile cardiovasculare sunt ereditare, dar sunt și o consecință a stilului de viață. Mâncarea nesănătoasă și sedentarismul duc adesea la probleme cardiovasculare. O treime din numărul total de decese la nivel global este cauzată de bolile cardiovasculare. Ele reprezintă principala cauză de deces pe plan mondial, fiind responsabile de mai multe decese decât cancerul și diabetul la un loc.

Cele mai IEFTINE alimente pentru scăderea colesterolului

Ai colesterolul ridicat? Iată alimentele minune care te ajută să scapi de probleme

Aceste boli nu au foarte multe simptome până nu ajung într-un stadiu avansat și adesea, indiferent de măsurile de precauție pe care le luăm, nu ne putem proteja de ele, moștenirea genetică fiind esențială în privința dezvoltării lor.

Diabetul, o boală ce nu se tratează și care afectează stilul de viață al multor bărbați

Diabetul, o boală care schimbă totalmente viața pacienților este o afecțiune pentru care încă nu există vindecare. Complicațiile ce decurg din această boală sunt extrem de grave, iar numărul cazurilor de diabet în rândul bărbaților este mai mare decât în rândul femeilor. Supranumita şi boala secolului XXI, diabetul afectează aproape 250 de milioane de persoane la nivel mondial, scrie Men’s health.

Foto: Pinterest.com

Este una dintre cele mai răspândite boli cronice și afectează întreg organismul. Problemele pe care le ridică sunt cu atât mai grave cu cât este și o boală cu simptome insesizabile în stadiile incipiente, astfel încât aceasta avansează înainte de a fi diagnosticată.

Alcoolismul și adicțiile sunt mai frecvente la bărbați și atrag după sine alte probleme de sănătate

Bărbații sunt mai predispuși la adicții, iar acest lucru atrage și alte probleme de sănătate. Alcoolismul, o afecțiune cu o incidență mai mare în cazul bărbaților poate provoca o mulțime de probleme de sănătate, începând cu cele de ficat și terminând cu leziuni cerebrale provocate de excesul de alcool.

Care este cea mai eficientă metodă de ELIBERARE a stresului din organism

De ce femeile sunt MAI NERVOASE decât bărbații

Dincolo de incidențele crescut în rândul bărbaților când vine vorba despre aceste afecțiuni, sănătatea lor este afectată și de stilul de viață adesea mai nesănătos decât cel al femeilor, care sunt mai atente la alimentație și la exercițiile fizice.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: