REVIEW

Ai avut o zi proastă? Trucurile prin care ajuţi organismul să elibereze hormonul fericirii

Foto: sorendreier.com

Dacă sunteţi stresaţi sau supăraţi, opriţi-vă din ceea ce faceţi timp de 15 minute şi luaţi o pauză. Aplicaţi una din metodele care vă ajută să vă eliberaţi de griji şi abia apoi terminaţi ce aveţi de făcut. Corpul vostră vă va fi recunoscător pentru asta.

Cu siguranţă vi s-a întâmplat ca după o zi proastă să vă doriţi să existe o tehnică care să elimine toată tensiunea şi stresul acumulate peste zi. Vestea bună este că există şi chiar poate fi aplicată foarte uşor de fiecare dintre noi, scrie bustle.com

Trage puternic aer în piept

Pentru a-ţi elibera mintea, indifierent care a fost sursa de stres, uneori tot ce trebuie să faci este să respiri adânc. Respiraţia profundă creşte aportul de oxigen în creier şi stimulează sistemul nervos.

CITEȘTE ȘI: Simptomele ASTENIEI de toamnă. Cum o poţi combate?

Fă o listă cu lucrurile pentru care eşti recunoscător

Acest lucru te ajută să-ţi schimbi energia întregului corp, ajungând de la sentimentele de furie la recunoştinţă.

Povesteşte unui prieten ce s-a întâmplat

Nu ezita să contactezi un prieten. De multe ori, doar povestind ce s-a întâmplat, te ajută să-ţi formezi o perspectivă diferită pe care nu ai văzut-o înainte. Nu te concentra pe a găsi un vinovat şi încearcă să vezi ce soluţii poţi găsi.

Ia o pauză de 15 minute

Dacă eşti stresat sau supărat, opeşte-te din ceea ce faci timp de 15 minute şi ia o pauză. Citeşte o carte, fă un duş, vizionează un videoclip motivaţional sau orice alt lucru care îţi dă o stare de bine.

Îmbrăţişează pe cineva

În timpul îmbrăţişării corpul eliberează un hormon numit oxitocină, hormonul fericirii, micşorând nivelul de anxietate şi stres.

CITEȘTE ȘI: Regula de două ore, recomandată de psihologi pentru a ne schimba viața cu 180°

Râzi

Da, poate fi greu de găsit un motiv pentru a râde. Câutaţi câteva filmuleţe cu faze amuzante, copii sau animale care vă fac să zâmbiţi. Studiile confirmă că inclusiv râsul forţat schimbă starea de spirit a unei persoane.

Comentarii: