SANATATE

Simptomele ASTENIEI de toamnă. Cum o poţi combate?

Foto: Pinterest.com

Schimbarea vremii aduce nu doar ore mai putine de lumina naturala si temperature scazute, ci si schimbari in tonusul nostru fizic si psihic.

Organismul reactioneaza la venirea toamnei manifestandu-se prin semnele asteniei de toamna.

Iata care sunt afectiunile care se agraveaza toamna:

OMS atrage atenţia asupra antibioticelor noi

Cum sunt hrăniţi PUII pe care îi cumpărăm din comerţ/ FOTO

De ce se îmbolnăvesc oamenii de Alzheimer: Specialiştii au descoperit totul

Oboseala

Starea de epuizare vine la pachet cu temperaturile scazute si este o consecinta a lipsei luminii si a dereglarii ceasului biologic. Astfel, nu-i de mirare ca te simti fara vlaga. Vei redobandi energia din vara treptat, odata ce organismul se acomodeaza cu anotimpul. Sau mananca kiwi! Te scapa de oboseala.

Foto: Pinterest.com

Durerile de cap

Vremea schimbatoare, excesul de umezeala si zilele scurte sunt conditii prielnice pentru aparitia nevralgiilor de sezon. Cele care afecteaza zona capului si a fetei sunt cele mai frecvente, fiind zonele cele mai expuse la frig.

De ce să NU bagi NICIODATĂ ardei iute în cuptorul cu microunde /VIDEO

Cel mai tare leac pentru a scăpa de răceală: Cum îţi întăreşti sistemul imunitar

Alimentele care te ajută să te concentrezi mai bine

Durerile musculare

Durerile musculare si articulare sunt resimtite mai ales de meteosensibili. Schimbarea anotimpului afecteaza punctele sensibile ale organismului. Solutia de prevenire sunt miscarea si o alimentatie echilibrata, conform Femeia.ro

Insomnia

Hormonul somnului –melatonina- este activat de intuneric. Cand insa zilele sunt scurte, ritmul somn-veghe este perturbat si creierul da semnale gresite. Astfel, te cuprinde somnul la lasarea serii, insa noaptea, ti-e greu sa pui geana pe geana.

Foto: Pinterest.com

Si cand nu te odihnesti, devii irascibila. Daca incerci sa adormi la aceeasi ora, acest ritm se va regla si vei reusi sa adormi.

CULORILE toamnei 2017. Cum ne îmbrăcăm în acest sezon?

Insectele de care trebuie să te fereşti: Muşcătura lor poate fi FATALĂ

Ținând mâinile în aceste poziții poți face lucruri INCREDIBILE pentru corpul tău

Tristetea

Starea de anxietate pe care o resimti e favorizata de frig. Femeile, mai ales, sunt meteosensibile si, deci, mai afectate de vremea rece decat barbatii. Intoleranta la frig este asociata, potrivit cercetarilor recente, cu depresia sezoniera.

Comentarii: