NUTRITIE SANATATE

Ajută berea la eliminarea pietrelor la rinichi?

Foto: Pinterest.com

Ajută berea la eliminarea pietrelor la rinichi? Pietrele la rinichi sunt o problemă neplăcută care poate apărea fără avertisment și care provoacă durere și disconfort. Acesteaa pot fi descoperite accidental, atunci când nu provoacă nicio nemulțumire, dar pot fi descoperite și datorită unor simptome caracteristice din partea pacientului.

Factori de risc și prevenție

Persoanele care au rude apropiate cu afecțiuni ale calculilor renali prezintă un risc mai mare de a dezvolta pietre la rinichi. Este deosebit de important ca acestea să meargă la examinări regulate și să aibă grijă de sănătatea lor.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă cu ficatul atunci când bei bere pe căldură

Este berea bună pentru rinichi? Mituri și adevăr

Cea mai importantă măsură de precauție împotriva pietrelor la rinichi este consumul de suficiente lichide. De aici apare întrebarea: ajută berea?

Berea ca mijloc de protecție și tratament

Berea, care este compusă în principal din apă, poate juca un rol pozitiv în prevenirea pietrelor la rinichi.

Rețeta cu bere, care se amestecă cu busuioc și se ia după o schemă specială, este considerată unul dintre mijloacele alternative de combatere a acestei probleme.

Rețetă cu bere pentru pietre la rinichi

Produse necesare:

  • 2 beri
  • Busuioc (uscat sau verde), aproximativ un pumn

Mod de preparare:

Puneți busuiocul în bere și puneți-o pe foc. Se lasă să fiarbă până când se evaporă jumătate din bere. Amestecul rezultat se bea pe parcursul zilei – jumătate dimineața și cealaltă seara.

După 24 de ore de repaus, procedura se repetă din nou.

CITEȘTE ȘI: Berea poate fi bună pentru persoanele cu aceste boli

Berea poate fi de ajutor în prevenirea pietrelor la rinichi, dar este important să consultați un medic înainte de a începe orice fel de prevenție sau tratament.

Consumul excesiv de alcool poate avea consecințe negative, așa că este întotdeauna bine să te tratezi cu moderație și să fii atent la sănătatea ta, recomandă actualno.com.

Comentarii: