NUTRITIE SANATATE

Berea poate fi bună pentru persoanele cu aceste boli

thegrowler.ca

Berea poate fi bună pentru persoanele cu aceste boli. De câteva decenii, experții nu au ajuns la un consens în ceea ce privește efectele nocive și beneficiile berii.

Recent, oamenii de știință americani au dovedit un alt beneficiu al băuturii.

Berea poate fi bună pentru persoanele cu aceste boli

Oamenii de știință din SUA au făcut propriile cercetări și, conform rezultatelor, au susținut iubitorii de bere. Este bine cunoscut faptul că berea este dăunătoare, deoarece conține alcool, care nu este benefic pentru organism. În plus, această băutură are o listă întreagă de efecte nocive.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE: Ce nu trebuie să faci după ce bei un pahar de bere

Studiul a fost realizat pe șoareci de laborator. Rozătoarele au fost hrănite cu hrană nesănătoasă, iar oamenii de știință au observat modul în care aceasta le-a afectat indicatorii de sănătate.

Ulterior, subiecții au fost împărțiți în două grupuri. Primul i-a inclus pe cei cărora li s-a dat bere împreună cu alimente nesănătoase, iar al doilea – pe cei care nu au consumat băutura alcoolică.

Ulterior, oamenii de știință au studiat șoarecii. Și, în mod surprinzător pentru ei, acele rozătoare care au consumat bere au fost mai puțin afectate de boli periculoase.

„Am descoperit beneficiile consumului de bere în boli precum obezitatea, hipertensiunea. De exemplu, aceasta activează secreția de suc în stomac, ceea ce ajută în cazul excesului de greutate. Dar încă nu putem spune care este doza exactă a acestei băuturi care ar fi utilă, dar nu dăunătoare”, explică autorii studiului, citați de publicația Express.

Cine trebuie să spună pas ”ieșirii la bere”

Persoanele care au antecendente de diabet și prediabet

Persoanele care au antecendente de diabet și prediabet se află printre cele pentru care berea nu este deloc recomandată. Berea conține zahăr, chiar dacă pe ambalaje nu o să găsiți acest lucru la secțiunea ”ingrediente”, el fiind creat în mod natural atunci când boabele sunt fermentate de drojdie.

CITEȘTE ȘI: Descoperire importantă: Berea ar putea ajuta la tratarea unei afecțiuni grave

„Berea poate induce rapid o creștere a glicemiei pacientului sau, în stare de post, poate provoca o creștere rapidă a insulinei și poate cauza hipoglicemie, ceea ce este, de asemenea, periculos”, spune Dr. Jonathon Kung, medic gastroenterolog la Mount Sinai, citat de EatThis.

Comentarii: