REVIEW

Alege CORECT carnea de curcan pentru mesele festive

Foto: Pinterest.com

 

Curcanul este alegerea multora pentru mesele de sărbătoare. Este considerat mai sănătos decât porcul, dar şi mai rafinat. De îndată ce am hotărât că vrem să le servim invitaţilor curcan trebuie să ne hotărâm ce fel de curcan alegem: congelat sau proaspăt.

Curcan proaspăt găsim destul de uşor pe la crescătorii din jurul oraşelor mari. O simplă căutare pe internet ne va întoarce zeci de rezultate cu oferte şi preţuri diferite. Unii se oferă să îl taie chiar în faţa noastră, alţii să ni-l aducă casă. Problema este că dacă vrem să-l servim proaspăt trebuie să îl achiziţionăm cu maximum 2-3 zile înainte să îl gătim, iar înainte de sărbători, când toată lumea este pe fugă şi aglomerată, acest lucru poate fi destul de dificil.

Curcan întreg congelat găsim în marile lanţuri de magazine. Dacă vă hotărâţi să îl cumpăraţi aşa, luaţi în calcul că decongelarea completă durează aproximativ 24 de ore. În cazul în care alegeţi decongelarea în apă rece, trebuie să fiţi pregătită să o schimbaţi la fiecare 30 de minute. Luaţi în calcul alte 30 de minute necesare decongelării pentru fiecare 500 de grame de curcan. Dacă vreţi să-l mai ţineţi încă 24 de ore la baiţ, atunci trebuie să aveţi timpul foarte bine organizat, notează theguardian.com.

CITEȘTE ȘI: Cum se prepară CORECT pastele. Secretul din bucătăriile restaurantelor

Dincolo de alegerea unui curcan congelat sau proaspăt trebuie să vă hotărâţi şi la tipul de creştere al păsării. Bugetul pe care îl aveţi alocat poate fi decisiv, însă dacă vă doriţi ceva cu adevărat gustos puteţi face o rectificare şi să cumpăraţi un curcan crescut liber.

Foto: Pinterest.com

Pe locul al doilea într-un top al calităţii este carnea de curcan crescut în ferme şi, la coada clasamentului sunt cei injectaţi.

Celor din urmă li se introduce în piept o soluţie salină în amestec cu uleiuri vegetale pentru a le creşte masa musculară. Carnea lor va fi untoasă şi cu textură buretoasă. Nu sunt cea mai bună opţiune, dar sunt cu siguranţă cea mai ieftină.

CITEȘTE ȘI:

Mango ajută la slăbit DOAR dacă este CORECT consumat

Totul despre CARTOFI, trucuri cum să îi gătim corect

Dacă v-aţi hotărât ce fel de curcan cumpăraţi, trebuie să calculaţi şi ce greutate să aibă astfel încât oaspeţii să nu plece nemâncaţi. În mod normal, pentru fiecare persoană ar trebui să aveţi aproximativ 500 de grame de carne cu os. Înainte de a-l cumpăra, asiguraţi-vă că aveţi un cuptor şi o tavă suficient de mari pentru a-l cuprinde.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: