NUTRITIE

Alimente care te ajută să te CALMEZI

Studiile din ultimii ani au demonstrat în mod cert că există persoane care se îngrașă din cauza stresului. Deși mulți cred că este invocat doar ca o scuză, adevărul este că este doar vorba despre modalitatea unora de a reacționa prin mâncat la stres, anxietate și panică.

O dietă echilibrată, alcătuită din alimente care te ajută să te calmezi, te va ajuta în același timp și să eviți kilogramele în plus. Printre alimentele acestea se numără fructele și legumele proaspete, care conțin vitamine, fibre și fitochimicale. În plus, este recomandat și consumul de flavonoide, cum ar fi quercitina regăsită în mere, izoflavone, regăsite în soia.

Iată ce alimente te ajută să te calmezi!

1. Iaurtul grecesc

Iaurtul grecesc are un conținut bogat de probiotice, culturi vii și active, care stimulează sistemul imunitar și previn creșterea bacteriilor rele care pot provoca infecții. De asemenea, acest aliment este bogat în calciu, care este important pentru sănătatea dinților și oaselor, și potasiu, care este corelat cu relaxarea și calmul. Cu alte cuvinte, dacă mănânci în fiecare zi o porție de iaurt grecesc, s-ar putea să fii mai fericită.

Fructele INDICATE pentru o piele de vis. Pregătește-te pentru plajă cu ajutorul lor!

PERICOLELE din toaletele publice. Obiectele pe care se află cele mai multe bacterii

Gustul metalic din gură. Ce înseamnă, de fapt

2. Carbohidrații din cereale integrale

Spre deosebire de carbohidrații care provin din pâine, zahăr, cartofi și paste, carbohidrații din cereale integrale pot ridica nivelul serotoninei, de care ai nevoie pentru a evita depresia, anxietatea și depresia. Aceste alimente cresc, de asemenea, nivelul acidului folic, care poate stimula fericirea.

Foto: Pinterest.com

3. Ouăle

Ouăle pot ajuta la reducerea stresului și pot preveni stările de panică. Ouăle au un conținut bogat de vitamina D și vitamina B-12, care îmbunătățesc starea de spirit.

Ouăle au, de asemenea, un conținut important de proteine.

Cele mai cool OUTFIT-uri de WEEK-END!/ GALERIE FOTO

Știi ce trebuie să faci dacă te înțeapă o CĂPUȘĂ? / VIDEO

Scapă de tânțari cu ajutorul PLANTELOR

4. Ceaiul verde

Încearcă să înlocuiești cafeaua pe care o bei în fiecare dimineață cu o cană cu ceai verde, care conține, de asemenea, cafeină. Iar în plus, ceaiul verde are și proprietăți antiinflamatorii, care pot reduce tensiunea și anxietatea. Studiile efectuate au ajuns la concluzia că două căni de ceai verde pe zi pot ajuta și la reducerea riscului apariției cancerului.

Foto: Pinterest.com

5. Alimentele care conțin acizi grași

Este vorba despre somon, nuci și semințe de in. Aceste alimente ajută pielea să fie mai fină și mai hidratată și ajută, în general, funcționarea organismului. Cu alte cuvinte, aceste alimente hidratează organismul din interior. Iar somonul, care conține și vitamina B12, poate îmbunătăți starea de spirit.

Cele mai CRUDE femei din zodiac și cum își manifestă cruzimea

Rochia de mireasă a Victoriei Swarovsky, moştenitoarea de 23 de ani a imperiului: 500.000 cristale și 46 kg / FOTO

Cum ne protejăm COPIII de caniculă

6. Alimentele care conțin vitamina E

Vitamina E este vitamina care ajută corpul să vindece și să calmeze durerile provocate de răni. De asemenea, poate proteja celulele pielii de daunele provocate de radicalii liberi și razele ultraviolete. Iar alimentele care conțin vitamina E pot combate apariția cancerului, infecțiilor și bolilor. De asemenea, pot induce o stare de calm. Printre alimentele care conțin vitamina E se numără migdalele, fructele de avocado și spanacul.

Comentarii: