SANATATE

PERICOLELE din toaletele publice. Obiectele pe care se află cele mai multe bacterii

Mulţi oameni se îngrozesc numai la gândul că s-ar putea afla în oraş şi ar trebui să folosească o toaletă publică. Doar ideea de a se apropia de un colac de WC care nu este cel propriu, de acasă, este suficient pentru a întoarce stromacul pe dos. Până la urmă nu avem de unde şti cine a mai fost acolo înainte, plus că unele persoane nu au o ţintă foarte bună.

Dacă ţi-e frică de microbi află ca ai într-adevăr un motiv real de a te teme de toaletele publice, deoarece multe studii au arătat că acestea sunt pline şi asta nu doar pe colacul de WC ci şi în particulele care se împrăştie în aer când tragi apa. Această problemă este de mult cunoscută şi este un risc serios pentru sănătate şi transferul infecţiilor.

Când toaleta îşi face ciclul de curăţare, odată ce tragi apa sau chiar şi când cineva dă drumul jetului de apă de la chiuvetă pentru a se spăla pe mâini, există mici picături de apă care ajung în aer. Tocmai de aceea, din ce în ce mai mulţi oameni oameni au adoptat tehnica de a trage apa cât mai târziu ies din cabină ca mai apoi să fugă. Însă un nou studiu a scos la iveală ceva de care toată lumea ar trebui să se îngrijoreze, pentru ca nu doar vasul de toletă este plin de microbi.

Foto: Pinterest.com

Noua problemă este chiar dezgustătoare. După ce tragi apa, microbii se aşează pe suprafeţele înconjurătoare şi asta include ceva la care puţină lume s-a gândit până acum, recipientul de hârtie igienică. Potrivit cercetărilor, sunt de 150 de ori mai multe bacterii pe suportul de hârtie decât pe vasul de toaletă în sine, asta deoarcee vasul de toaletă conţine, de obicei, un tip de bacterie pe care oricum pielea umană o deţine.

Te ajută apa cu gheață să slăbești? ADEVĂR sau MIT

Adevărul despre apa DETOX și alte ape cu VITAMINE

Apa minerală, marele duşman al corpului tău: De ce te îngraşi când o consumi

Conform unui studiu publicat în Biblioteca Naţională de Medicină a Statelor Unite, într-o toaletă publică au fost descoperite 19 tipuri diferite de bacterii.

Foto: Pinterest.com

Una dintre acestea este Lactobacillaceae, pe care omul o are deja şi care se mai găseşte pe mânerul uşii de la toaletă şi suportul de hârtie şi care se transferă cu uşurinţă când cineva foloseşte toaleta, dar nu se spală pe mâini sau în drumul din cabină până la chiuvetă.

Sfat pentru a avea o dantură perfectă: E de ajuns un singur gest

E DOAR de la alimentaţie! Iată de ce femeile vorbesc mai mult decât bărbaţii / STUDIU

Cum sunt ORGIILE în realitate. Dezvăluiri INEDITE ale participanților

Dacă încerci să stai departe de microbi, evită contactul cu podeaua, mânerele, robinetele, rafturile de hărtie, dar şi capacele coşurilor de gunoi. Acestea sunt zonele pe care s-a găsit un număr mai mare de bacterii decât pe colacul scaunului de toaletă. Desigur, spălatul riguros pe mâini este mereu o idee bună, pentru că scade riscul de îmbolnăvire de la oricare dintre bacteriile ce pot fi luate.

Comentarii: