FRUMUSETE

Sfat pentru a avea o dantură perfectă: E de ajuns un singur gest

Cu toţii ne dorim să avem o dantură perfectă, dar nu toţi reuşim. Unii dintre noi cheltuie o avere la cabinetele stomatologice, dar tot nu reuşesc să aibă dantura perfectă. Ei bine, un simplu gest ne poate ajuta extrem de mult.

 

Dantura sănătoasă este un „must have” al sănătății tale, o carte de vizită de neprețuit. Tartrul este acel depozit neplăcut de la suprafața dinților care contribuie la apariția plăcii bacteriene. Depozitul de tartru este format din bacterii care persistă în cavitatea bucală mai ales în lipsa unui periaj dentar efectuat zilnic, în felul acesta resturile alimentare și zahărul nedizolvat rămân în cavitatea bucală depunându-se pe dinți. Această problemă se poate îndepărta cu succes atât în cabinetul stomatologic cât și acasă.

10 mituri despre vegetarieni

NU mai porni aerul condiţionat IMEDIAT după ce urci în maşină! Iată de ce

Avertismentul ȘOCANT al unui apicultor român. Ce conține mierea de anul acesta

Pentru a te bucura de o dantură frumosă, albă, sănătoasă, fără tartru ai nevoie de lămâie, căpșuni și pătrunjel. Un amestec de culoare și arome dintre cele mai plăcute.

Lămâia este excelentă în lupta împotriva plăcii bacteriene, astfel că poți opta pentru a face gargară cu zeamă de lămâie în care să adaugi o linguriță de sare și apă de gură. Alege să faci gargară zilnic cu aceast amestec și vei vedea instant efectul minunat, conform RTV.

Căpșunile sunt ideale să te freci cu ele pe dinți 2-3 minute. Sau poți opta pentru mușcături mici și mestecarea lor timp îndelungat. Nici pătrunjelul nu este de evitat. Ia câteva frunze de pătrunjel și amestecă-le cu apă de gură, apoi fă gargară 4-5 minute în fiecare seară. Efectele benefice nu vor întârzia să apară.

Specialiștii fac marele anunț: Adevărul despre roșiile românești

Cum să-ți schimbi alimentaţia, pentru a-ți ține sub control hipertensiunea

Băuturile care te ajută să te menţii: Miracol pentru sănătate

Remediul cu apă oxigenată

Pentru acest remediu, ai nevoie de 2 lingurițe de apă oxigenată, 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu, o linguriță de pastă de dinți simplă și o lnguriță de apă. Amestecă aceste ingrediente astfel încât să obții o pastă cu care să te speli pe dinți de 2 ori pe zi, după ce ți-ai periat dinții.

Sarea de mare menține gingiile sănătoase

Amestecul de sare de mare și bicarbonat de sodiu este una dintre cele mai folosite metode naturiste prin care ai grijă de sănătatea gingivală și de eliminarea respirației urât mirositoare. Sarea de mare conține calciu, magneziu, fosfor, sodiu și fier, substanțe nutritive pentru sănătatea gingivală, care elimină tartrul și respirația urât mirositoare. Iodul pe care îl conține îi oferă proprietăți antibacteriene care neutralizează acizii, crește producția de salivă și protejează smalțul dinților.

Este suficient să umezești periuța de dinți, apoi să aplici o linguriță de sare de mare cu care îți periezi dinții. Poți să dizolvi o linguriță de sare de mare în puțină apă caldă, apoi să îți clătești gura după periajul clasic. Același lucru poți să-l faci și cu bicarbonatul de sodiu sau poți să îl combini cu sarea de mare. Efectul va fi garantat. În cazul în care te confrunți cu senzație de mâncărime sau arsură în timpul periajului, oprește imediat această procedură.

Comentarii: