NUTRITIE SANATATE

Alimente cu efect antiinflamator: Ce să consumi pentru a lupta eficient cu infecțiile

saga.co.uk

Pe lângă rețeta de antibiotice pentru orice fel de infecție, trebuie să încerci și alte câteva remedii pe care le găsești în bucătărie. Există panacee naturale pe care le ai chiar pe rafturile din frigider.

Sunt alimente cu proprietăți antiinflamatoare. Alice Popescu, medic primar medicina familiei, a vorbit pentru doctorulzilei.ro despre proprietățile fiecărui aliment.

Echinaccea

„Echinaccea are efect imunostimulator și imunomodulator, adică stimulează capacitatea organismului de a lupta împotriva bacteriilor. În general, acestea sunt sub formă de pastile, dar există și sub formă de tinctură care se recomandă în doze destul de mari, de 30 de picături”

CITEȘTE ȘI: Tratament naturist pentru durerile reumatice – Metode pe bază de usturoi, varză, ceapă sau hrean

Usturoiul și ceapa

„În Roma Antică, soldaților romani le erau date rații de usturoi și ceapă tocmai pentru efectul anti-infecțios”, povestește doctorița. Un alt leac împotriva ră- celii învățat de la bunica sunt cataplasmele cu ceapă și usturoi lăsate peste noapte lângă pat. Mirosul te ajută să lupți împotriva infecției.

Uleiul de oregano

Uleiul de oregano este cunoscut pentru proprietățile sale de a distruge bacterii: „Uleiurile volatile au efect anti-infecțios, anti-bacterial, anti-fungic. Toate plantele care conțin cantități mari de uleiuri volatile au acest efect anti-infecțios. La fel este și în cazul măghiranului și al cimbrului, cel mai puternic din familia plantelor”, spune medicul.

Mierea de albine

Mierea are efect antiseptic și „se folosește la păstrarea alimentelor pentru a inhiba creșterea bacteriilor”, adaugă specialistul. Legenda lui Alexandru cel Mare, spune că trupul lui a fost conservat în miere, atunci când a fost adus în țara de origine. De asemenea, mierea și lă- mâia sunt remedii folosite pentru roșul în gât. Taie câteva bucățele de lămâie și pune-le în 2-3 lingurițe de miere. Consumă o linguriță din acest amestec o dată la câteva ore și las-o să-și facă efectul.

CITEȘTE ȘI: Delicios şi sănătos: Supa de usturoi şi ghimbir care ucide virusurile şi bacteriile

Ghimbirul

„Ghimbirul, la fel ca uleiul de oregano, conține cantități mari de ulei volatil și este foarte sănătos”.

Cartoful

„Cartoful este mai degrabă un emolient, decât un antibiotic. Acesta se folosește în infecții cutanate și în tratamentul furunculelor, dar efectul este acela de a favoriza spargerea și evacuarea colecției purulente. Înmoaie țesuturile și reduce inflamația”. Pentru ameliorarea răcelii se folosește o metodă din popor – se iau câțiva cartofi cruzi, se pun într-un tifon și se leagă în zona gâtului peste noapte. Tusea ar trebui să se liniștească

Comentarii: