SANATATE

Ce probleme poți avea dacă nu te speli suficient de des pe picioare – Nu e vorba doar de miros

lush.ca

Picioarele, în special tălpile, transpiră foarte mult, deoarece au aproximativ 250000 de glande sudoripare, care în combinație cu bacteriile ce trăiesc inevitabil pe piele, creează un miros neplăcut, iar spălarea și exfolierea tălpilor ajută la îndepărtarea acestui miros și nu numai.

Iată ce beneficii ai dacă te speli mai des pe picioare și dacă insiști asupra lor atunci când faci duș:

1. Îndepărtarea mirosurilor neplăcute

Spălarea în mod regulat a picioarelor te ajută să îndepărtezi murdăria, celulele de piele moartă și transpirația acumulată de-a lungul unei zile. Dacă doar le clătești cu apă nu rezolvi mare lucru, dar dacă folosești apă caldă și săpun antibacterian împiedici infecțiile să apară, potrivit feminis.ro.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință dezvăluie adevăratul motiv: De ce e bine să dormi cu șosetele în picioare

2. Exfolierea ajută și ea în prevenirea infecțiilor

Picioarele sunt cel puțin la fel de vulnerabile în fața infecțiilor precum alte părți ale corpului, deoarece bacteriile care le acoperă pot provoca inflamații. În acest sens, să te freci cu un scrub te ajută să scapi de straturile de piele inutilă și de microbi, pentru a preveni dezvoltarea ciupercilor, a monturilor și a bătăturilor. În plus, această procedură este revigorantă.

3. Reducerea riscului de a avea probleme cu încheieturile

Există o legătură între pielea tare de pe tălpi și problemele cu genunchii, coapsele și spatele, aceea că pielea moartă care se acumulează în exces duce la schimbări chimice în organism, care influențează funcționarea încheieturilor, a rotulelor, picioarelor în general, a coloanei și a mușchilor, drept urmare, apare disconfortul la mers.

4. Îmbunățirea circulației

În timp ce te speli pe picioare și le exfoliezi, oferă-le și un masaj, pentru a îmbunătăți circulația sângelui, deoarece în lipsa oxigenului transportat de sânge, mușchii tăi nu se mai dezvoltă. În plus, fără acest procedeu, riști să ai dureri musculare, să-ți amorțească picioarele sau chiar să nu le mai simți.

CITEȘTE ȘI: Spălarea picioarelor în oţet de mere: De ce TREBUIE să o faci o dată pe săptămână

5. Împiedicarea creșterii unghiilor în piele

Există mai multe motive din cauza cărora unghiile se încarnează, printre care purtarea de încălțăminte prea strâmtă sau tăierea necorespunzătoare a unghiilor. Însă principala cauză sunt picioarele murdare și transpirate, care fac pielea de pe marginea unghiilor să fie atât de moale încât unghiile se curbează cu ușurință, intră și rămân în piele. În plus, orice inflamație agravează durerile.

Comentarii: