NUTRITIE SANATATE

Alimentele care sunt mai toxice pentru ficat decât alcoolul

Foto: Pinterest.com

Pentru sănătatea ficatului, precum și pentru sănătatea celorlalte organe din corpul nostru, se recomandă limitarea consumului anumitor alimente. Însă unele dintre ele se dovedesc a fi mai nocive pentru ficat chiar și decât alcoolul.

Alimentele care sunt mai toxice pentru ficat decât alcoolul

Printre acestea se numără alimentele cu un conținut ridicat de grăsimi animale:

  • slănină,
  • unt,
  • cârnați,
  • mezeluri,
  • carne grasă precum rața, carnea de porc.

CITEȘTE ȘI: Sfatul medicului: Alimente care curăță grăsimea și toxinele din ficat – Consumați-le cât mai des!

Potrivit nutriționiștilor, nu este necesar să renunțați complet la aceste produse. Cu toate acestea, ele trebuie folosite cu moderație în dietă, scrie publicația rusă Lenta.

Cantitatea crescută de sare din alimente are, de asemenea, consecințe negative pentru ficat. Potrivit recomandărilor OMS, aportul zilnic de sare pentru un adult nu trebuie să depășească 5 grame.

Nu uitați că sarea este adesea ascunsă în produsele din carne, cum ar fi cârnații, afumăturile și mezelurile. O cantitate mare de sare se găsește, de asemenea, în brânzeturile sărate, chipsurile, conservele. Un substitut sănătos ar fi un sandviș cu curcan și legume făcut în casă. În acest caz, carnea poate fi înlocuită cu brânză de vaci sau pește ușor sărat.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care ‘pică greu’ la ficat: Greu de procesat, trebuie evitate mai ales de cei cu afecțiuni hepatice

Pentru a menține un ficat sănătos, ar trebui, de asemenea, să reduceți consumul de alcool și să evitați să gătiți alimente cu mult ulei. Acest lucru va afecta negativ nu numai ficatul, ci și sănătatea în general.

Comentarii: