NUTRITIE SANATATE

Sfatul medicului: Alimente care curăță grăsimea și toxinele din ficat – Consumați-le cât mai des!

Foto: Pinterest.com

Una dintre cele mai frecvente probleme ale ficatului este acumularea excesivă de grăsime în el, care este asociată cu dezvoltarea steatozei. Această afecțiune este cunoscută și sub numele de ficat gras și este cauzată de supraalimentație, lipsa activității fizice, abuzul de carbohidrați rafinați și zahăr.

Activitatea organului poate deveni, de asemenea, semnificativ mai dificilă din cauza acumulării de toxine în el. Însă unele alimente sănătoase ajută ficatul să scape de excesul de grăsime și de substanțele toxice din el.

Potrivit cardiologului rus Dr. Olga Bokeria, există patru produse care ajută la eliminarea excesului de grăsime din ficat.

Medicul notează că a avea grijă de sănătatea acestui organ este extrem de important, deoarece activitatea inimii depinde de starea și funcționarea ficatului. Specialistul adaugă că este deosebit de important să se mențină sănătatea ficatului atunci când se iau diverse medicamente.

CITEȘTE ȘI: Semnele de pe față care ar trebuie să te îngrijoreze: Ar putea arăta că suferi de boala ficatului gras

Legume crucifere

În absența contraindicațiilor, a intoleranței individuale, legumele crucifere ar trebui incluse în alimentație: de la varză la orice legume – rucola, spanac, recomandă Dr. Bokeria.

Ouă

Ouăle sunt, de asemenea, extrem de benefice pentru ficat. Acest produs este o sursă de proteine și colină – cele două substanțe care au un efect pozitiv asupra proceselor de control al nivelului de colesterol din sânge.

Sfecla roșie

Un alt produs care ajută ficatul să scape mai activ de toxinele și grăsimile din el este sfecla roșie. Această legumă reduce inflamația, îmbunătățește secreția biliară.

CITEȘTE ȘI: Preparatul care reface ficatul, pancreasul și rinchii, ba chiar poate preveni diabetul

Lămâi

Lămâile sunt, de asemenea, bune ajutoare ale ficatului. Îl ajută să lupte împotriva inflamațiilor și previn creșterea celulelor adipoase din țesutul hepatic.

Comentarii: