REVIEW

Curățarea pantofilor în mașina de spălat – Ce riscuri există

De obicei, pantofii sunt acele lucruri care se murdăresc de îndată ce ieșim afară. Cu toate acestea, nu îi spălăm în fiecare zi, iar curățarea lor necesită uneori prea mult timp.

Cei mai mulți dintre noi se bazează pe spălarea manuală a pantofilor, deoarece ne facem griji dacă vor rămâne intacți în mașina de spălat. Dar, de fapt, aproape toate tipurile de pantofi pot fi spălate în mașina de spălat, ceea ce ne va economisi mult timp. Să vedem cum se întâmplă acest lucru, fără riscul de a se deteriora, în rândurile următoare.

Cum să afli dacă pantofii tăi sunt potriviți pentru spălare?

Ar trebui să acordați atenție materialului din care sunt confecționați pantofii

În plus, pe eticheta de îngrijire a pantofilor, puteți găsi aceste informații și dacă aceștia sunt potriviți pentru mașina de spălat.

CITEȘTE ȘI: Ce să NU faci atunci când îți cumperi pantofi: Greșelile care te fac să alegi perechea nepotrivită

Pantofii din piele nu se recomandă să fie spălați – inclusiv cei din piele întoarsă

Apa poate strica acest material după doar câteva spălări și chiar și după una singură, așa că cel mai bine este să folosiți detergenți speciali pentru acest tip de pantofi sau să îi duceți la o curățătorie chimică.

Un alt tip de încălțăminte care nu se poate spăla în mașina de spălat sunt cei din satin sau mătase – cel mai adesea pantofi de damă

Nu spălați pantofii care au prea multe pietre și detalii decorative pe ei.

Totuși, acestea sunt doar câteva tipuri de pantofi. Toate celelalte se pot spăla în siguranță în mașina de spălat. În special pantofi sport și pentru copii din material textil, bumbac, nailon, poliester etc. Cu toate acestea, verificați întotdeauna etichetele fiecărui tip de încălțăminte pentru a fi siguri.

Program de spălare manuală

Cum mașinile de spălat sunt moderne și din ce în ce mai comode în zilele noastre, ele au și un program de spălare manuală, așa că, dacă pe eticheta pantofilor tăi scrie „hand wash” (spălat manual), poți folosi acest program.

De asemenea, este recomandat să vă puneți pantofii într-o pungă de spălat pantofi înainte de a-i pune în tambur pentru a evita blocarea vreunei părți – șireturile, de exemplu. Dacă nu aveți o pungă specială, puteți folosi o față de pernă veche.

CITEȘTE ȘI: Urmele lăsate de pantofi sau cele de marker permanent îți dau bătăi de cap? Cum să scapi ușor de ele

Înăbușirea zgomotului puternic

Încă un truc, dacă vă deranjează sunetul mai puternic al pantofilor în mașina de spălat, umpleți spațiul rămas în tambur cu cârpe de curățat, de exemplu, care vor înăbuși zgomotul puternic. Este recomandabil să lăsați apoi pantofii să se usuce singuri, în loc să folosiți și avantajele uscătorului, de exemplu.

Comentarii: