NUTRITIE

Cercetătorii spulberă un mit: De ce este mai sănătos de fapt să pui zahăr în cafea

besthealthmag.ca

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi răcoritoare, iubită de mulți pentru gustul și aroma sa plăcută.

Dar consumul excesiv poate duce la probleme de sănătate nedorite. Consumul excesiv de cafea tare duce la efecte negative asupra sistemului cardiovascular.

De-a lungul secolelor, cultura de consum a acestei băuturi a format gusturi și preferințe diferite. Există iubitori ai cafelei naturale, fără aditivi, dar mulți oameni îi adaugă diverși aditivi, de la zahăr la felii de lămâie.

CITEȘTE ȘI: Dieta cu cafea: Cum să o bei pentru a slăbi

De ce ar trebui să se bea cafeaua cu zahăr?

De obicei, întâlnim recomandări de a consuma cafeaua fără zahăr, deoarece acest ingredient este dens caloric.

Adăugarea sa schimbă semnificativ gustul băuturii. Acest proces are loc la nivel molecular. Adăugarea de zahăr în cafea îi schimbă textura, deși îi maschează gustul amar ascuțit. Componenta dulce modifică compoziția băuturii finite, deoarece moleculele de cofeină și de apă se amestecă în mod egal.

Dar cafeaua ar trebui totuși să fie băută cu zahăr. La această concluzie au ajuns oamenii de știință de la Universitatea din Barcelona, care au realizat un studiu condus de prof. Josép Glabulosa.

Consumul de cafea ajută la saturarea organismului cu cofeină, care ajunge și în creier. Ca urmare, activitatea cerebrală începe să crească brusc.

CITEȘTE ȘI: Începe ziua sănătos: Cafeaua care scade glicemia și are grijă de creier

Astfel, apare un model – munca activă a creierului necesită saturarea celulelor cu carbohidrați. Concluzia este simplă – dacă beți cafea fără zahăr, aceasta va contribui la „oboseala” rapidă a creierului, ceea ce va afecta calitatea și volumul de muncă efectuat de acesta.

Comentarii: