NUTRITIE SANATATE

Apa care reduce riscul de a face cancer și care îți protejează inima și ficatul: Trebuie doar să adaugi acest condiment

Consumul de apă caldă dimineața are beneficii incontestabile pentru sănătate. Dar dacă la acest lichid se adaugă un condiment popular, eficiența sa va deveni de multe ori mai mare.

În ultimii ani, curcumina a fost cercetată în mod activ ca tratament pentru boli ale plămânilor, inimii și vaselor de sânge, boala Alzheimer, depresie și chiar cancer. A fost confirmată, de asemenea, eficacitatea turmericului în tratamentul artritei, al prediabetului, al colitei ulcerative.

Este deosebit de util să beți apă cu turmeric dimineața

Pentru a prepara o băutură vindecătoare, luați un pahar de apă caldă, adăugați în el o jumătate de linguriță de condiment. Se amestecă bine și lichidul este gata de utilizare. Soluția poate fi băută atât pe stomacul gol, cât și după micul dejun, în fiecare zi, timp de o săptămână.

CITEȘTE ȘI: Băutura delicioasă care ajută în lupta cu răceală: Rețeta de Smoothie cu ananas și turmeric

Cantitatea de turmeric se mărește apoi la o linguriță și se continuă să fie băută încă o săptămână. Cursul total nu trebuie să depășească 14 zile. Apoi trebuie să faceți o pauză de o lună și o puteți repeta din nou.

Apa poate fi înlocuită cu lapte sau kefir. Pentru prepararea băuturii se folosește doar apă curată, caldă, cu o temperatură de aproximativ 37-40°C. Acest lucru are un efect pozitiv asupra intestinelor. Dacă adăugați un vârf de cuțit de piper negru la băutură, atunci proprietățile utile ale condimentului vor crește.

Ce se va întâmpla cu corpul tău dacă îți începi ziua cu un pahar de apă cu turmeric?

1. Reducerea inflamației

Turmericul reușește acest lucru aproape la fel de eficient ca unele medicamente.

2. Protecția creierului

„S-a demonstrat că turmericul previne depunerea anumitor proteine în creier care sunt asociate cu boala Alzheimer”, spune Dr. Saraswati Sukumar.
Doar un gram de turmeric este suficient pentru a vă optimiza memoria timp de șase ore. Această descoperire a fost făcută de oamenii de știință australieni.

3. Reducerea riscului de cancer

Medicul adaugă că testele de laborator arată că turmericul are proprietăți anticancerigene.

4. Îmbunătățirea digestiei

Apa cu turmeric ajută la eliminarea gazelor și a balonării.

5. Susținerea funcției hepatice

Ingredientele din turmeric susțin ficatul și stimulează eliberarea mai multor acizi biliari, care se leagă de grăsimi și le fac ușor de digerat.

CITEȘTE ȘI: TOP 5 condimente benefice pentru ficat: Îl protejează, îl ajută să se regenereze și protejează întregul organism

6. Protejarea inimii

Un studiu realizat de oamenii de știință japonezi arată că curcumina este la fel de eficientă pentru sănătatea vasculară ca o oră de exerciții fizice. Coloranții naturali din turmeric sunt antioxidanți care protejează celulele.

7. Depășirea depresiei

Turmericul poate ajuta la tratarea depresiei. Acest lucru este dovedit de un studiu realizat în India în 2013. Oncologul Dr. Saraswati Sukumar recomandă să includeți turmericul în dieta zilnică: „Beneficiile turmericului sunt extinse: de la probleme articulare cu artrită până la diabet și cancer. De asemenea, adăugarea acestui condiment atunci când gătiți este cea mai eficientă, a spus ea.

Comentarii: