SANATATE

ATENȚIE: Cel mai neglijat simptom al atacului de cord

ticataca.ro

Dureri în piept, dificultăți de respirație sau greață – acestea sunt cele mai frecvente simptome ale unui atac de cord. Dacă nu este tratată în câteva minute, această afecțiune duce de obicei la deces.

Cu toate acestea, un atac de cord nu se dezvoltă întotdeauna odată cu apariția durerii în piept. Adesea, atacul poate fi precedat de senzații neplăcute, pe care mulți pacienți nu le acordă atenție sau le tolerează, sperând că vor trece rapid.

CITEȘTE ȘI: Băutura care are grijă de inima ta: Reduce riscul de a face infarct

„Aceasta este cea mai mare insidiositate a acestor senzații”, spune doctorul cardiolog Anna Korenevich.

Cel mai neglijat simptom al infarctului

„Peste 50% dintre persoanele care sunt spitalizate cu un atac de cord nu acordă atenție la timp disconfortului toracic. Chiar și pacienții înșiși îl definesc ca tensiune în piept, dar nu ca durere”, explică expertul.

Un simptom alarmant de care se plâng și unii pacienți este senzația de greutate sau arsură la mâna stângă și la mâna dreaptă. Cardiologul explică faptul că mulți asociază un astfel de disconfort cu afectarea funcției pulmonare sau cu o boală temporară.

CITEȘTE ȘI: Boala de inimă care ucide tot mai mulți români: Mai gravă decât cancerul

„Dacă aceste afecțiuni durează mai mult de zece minute, acesta este un motiv pentru a solicita imediat ajutor medical”, împărtășește Dr. Anna Korenevich, adăugând că trebuie luate măsuri chiar dacă o persoană se simte normal în repaus.

Comentarii: