NUTRITIE SANATATE

Băutura care are grijă de inima ta: Reduce riscul de a face infarct

revivelifefitness.com

Oamenii de ştiinţă australieni au ajuns la concluzia că un consum zilnic al unei băuturi reduce semnificativ riscul de a dezvolta boli de inimă.

La studiul efectuat de cercetători au participat 53 de mii de persoane. Aproximativ o cincime dintre participanţi aveau anumite boli sau tulburări ale sistemului cardiovascular.

CITEȘTE ȘI: Cum își începe ziua Regele Charles: Ceaiul pe care il bea în fiecare dimineață scade colesterolul, elimină riscul de AVC și cancer

Cel puțin o ceașcă de ceai pe zi

Concluzia studiului a fost că persoanele care beau cel puţin o ceaşcă de ceai în fiecare zi aveau mai puţine şanse de a suferi de boli cardiovasculare, în special ischemie, accident vascular cerebral, infarct şi insuficiență cardiacă.

Potrivit medicilor, efectul curativ al ceaiului constă în conţinutul ridicat de flavonoide – antioxidanţi din plante care sunt foarte eficienţi în combaterea inflamaţiei în corpul uman.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul care te poate păzi de diabet: Cât cești trebuie să bei pentru un asemenea efect

Ceai verde

Ceaiul verde este deosebit de bogat în antioxidanţi, dar datorită fermentaţiei, are şi alte beneficii pentru sănătate. Oamenii de ştiinţă recomandă consumul de circa două căni de ceai zilnic sau un pumn de afine, care sunt, de asemenea, foarte bogate în antioxidanţi.

Comentarii: