NUTRITIE

Alimentele la care trebuie să renunţăm: Au efect similar cu cel al drogurilor

Foto: Pinterest.com

Acestea sunt alimentele la care ar trebui să renunţăm cât mai repede. Au un efect similar cu cel al drogurilor pentru corpul nostru.

 

Asemenea drogurilor, există alimente care dau dependenţă! Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că, odată ce le gustăm, nu mai putem trăi fără ele. 

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Colorado au descoperit că unele tipuri de hrană pot avea efecte similare cu cele ale drogurilor asupra creierului uman

Savanţii au întocmit chiar şi un top al alimentelor care dau dependenţă.

Pizza conduce în topul alimentelor care dau dependenţă, conform cercetătorilor de la Universitatea de Stat din Colorado. Pe locul 2 se află ciocolata, care le provoacă celor care o consumă aceeaşi plăcere pe care le-o provoacă drogurile consumatorilor, spun oamenii de ştiinţă.

Cu un conţinut foarte mare de sare şi grăsimi, dar şi cu zaharuri adăugate pentru aromatizare, chipsurile se află pe locul 3.

Sunt urmate de biscuiţii săraţi, grăsimea acestora fiind o adevărată bombă calorică. Biscuiţii săraţi conţin de două ori mai multe calorii decât o pâine.

În îngheţată, desertul preferat al tuturor, se regăsesc toate cele trei ingrediente asociate cu efectul de adicţie alimentară. Zahărul, grăsimile şi sarea, substanţe ale căror efecte asupra organismului sunt asemănătoare cu cele provocate de abuzul de droguri sau alcool. Aproape toate produsele procesate, cum sunt cele de patiserie, care au şi creme în interior, conţin îndulcitor. Cu cât consumaţi mai mult îndulcitor, cu atât organismul cere mai mult.

Pe locul 7 se află cheeseburgerii, care conţin 12 grame de grăsime, dar şi sodiu.  Locul 8 în top îl ocupă băuturile carbogazoase, care pe lângă faptul că dau dependenţă, sunt legate şi de obezitate sau hipertensiune arterială. Adevărate bombe calorice, prăjiturile dau dependenţă. Zahărul stimulează aceeaşi zonă din creier ca nicotina şi drogurile. Ultimul loc, locul 10, este ocupat de brânză.

Cercetătorii susţin că brânza este asemănătoare drogurilor, din cauza unei substanţe chimice, numită caseină, care generează dependenţă, conform independent.co.uk. Cercetătorii susţin că brânza este asemănătoare drogurilor, din cauza unei substanţe chimice, numită caseină, care generează dependenţă.

Comentarii: